settings icon
share icon
Kérdés

Vonatkozik-e a Biblia mai napra?

Válasz


Zsidókhoz 4:12 azt mondja, “Mert Isten igéje élő és ható, élesebb minden kétélű kardnál, és áthatol az elme és a lélek, az ízületek és a velők szétválásáig, és megítéli a szív gondolatait és szándékait.” Bárcsak a Biblia körülbelül 1900 évvel ezelőtt befejezett, a pontossága és a mai napra vonatkozása változatlan marad. A Biblia az összes Isten által Számáról és az emberiség tervéről adott jelenések egyetlen tárgyi forrása.

A Biblia a természetes világról sok információt tartalmaz, amelyet tudományos megfigyelések és kutatások bizonyítnak. E részletekbe beleszámíthatók 3 Mózes 17:11; Prédikátor 1:6-7; Jób 36:27-29; Zsoltárok 102:25-27 és Kolosséiakhoz 1:16-17. Isten emberiségről való megmentő terv kibontakozása alatt sok különböző karakter színes leírása észlelhető. Ezekben a leírásokban a Biblia az ember viselkedésmódjáról és hajlamáról sokféle információt ajánl. A mi saját mindennapi tapasztalatunk azt mutatja, hogy ez az információ pontosabb és jobban írja le az emberi feltételeket mint bármely pszichológiai könyv. Sok történelmi tény, amelyet a Biblia rögzít, Biblián kívüli források is bizonyítnak. A történelmi kutatások sokszor nagy egybeesést mutatnak a bibliai és a Biblián kívüli azonos esemény beszámolói között.

Mégis, a Biblia nem egy történelmi könyv, pszichológiai szöveg vagy tudományos szakfolyóirat. A Biblia az Isten adta leírása arról hogy ki Ő és milyenek a kívánságai és a tervei az emberiségről. E jelenés legfontosabb komponense a bűn miatt Istentől való elszakadás története és Isten intézkedése, hogy a baráti társaságot helyreállítsa a fia, Jézus Krisztus, a kereszten való áldozata révén. A mi megmentésre való szükségünk nem változik. Isten kívánsága, hogy Vele egyeztetnénk össze, sem változik.

A Biblia sokféle pontos és lényeges információt tartalmaz. A Biblia legfontosabb üzenete – a megmentés – univerzálisan és örökké alkalmazható az emberiséghez. Isten Igéje soha nem lesz elavult, helyettesített vagy javított. A kultúrák változhatók, a törvények kicserélhetők, a nemzedékek jönnek és mennek, de az Isten Igéje ugyanannyira vonatkozó mai napra, mint amikor először le volt írva. Nem az egész Szentírás kötelezően és félreérthetetlenül mai napunkra vonatkozik, de az összes Szentírás valami igazságot tartalmaz, amelyet mai életünkhöz alkalmazható és alkalmazandó.

EnglishVissza a magyar oldalra

Vonatkozik-e a Biblia mai napra?
Oszd meg ezt az oldalt: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries