settings icon
share icon
Kérdés

Mit mond a Biblia arról, ha valaki leszbikus? Említi egyáltalán a Biblia a leszbikusságot?

Válasz


Egyesek azt feltételezik, hogy míg a Biblia a férfiak közötti homoszexuális nemi érintkezést elítéli, addig a leszbikusságot/leszbikus irányultságot nem. A 3.Mózes 18:22 és a 20:13 igeversek említést tesznek a férfiak férfiakkal való szexuális kapcsolatáról, a nők nőkkel való szexuális kapcsolatáról viszont nem mondanak semmit. Szodoma és Gomora történetében, mely Mózes első könyvének 19. fejezetében található, e városok férfijai csoportos szexuális erőszakot akartak tenni más férfiakon. A Korinthusbeliekhez írt levél 6:9 igeverse nőies férfiakat említ (lásd: “pulyák”) – mely kifejezés minden bizonnyal homoszexuális férfiakra utal – leszbikusokról viszont nem ejt szót. A Biblia tehát tényleg csak a férfi homoszexualitást ítéli el, de a leszbikusságot nem?

A Rómabeliekhez írt levél 1:26-27 igerésze gyorsan rövidre zárja ezt az alaptalan feltételezést: “Annakokáért adta őket az Isten tisztátalan indulatokra; mert az ő asszonynépeik is elváltoztatták a természet folyását természetellenesre: Hasonlóképen a férfiak is elhagyván az asszonynéppel való természetes élést, egymásra gerjedtek bujaságukban, férfiak férfiakkal fertelmeskedvén, és az ő tévelygésöknek méltó jutalmát elvevén önmagokban” (kiemelve). Világos, hogy ez az igeszakasz a leszbikusságot a férfi homoszexualitással egy lapon említi – a szó szoros-, és átvitt értelmében. A leszbikusságot úgy jellemzi, mint amiben a nők a természetes, (férfiakkal való) kapcsolatot, természetellenes, (nőkkel való) kapcsolatra cserélik fel. A Biblia szerint tehát leszbikusnak lenni éppannyira bűnnek számít, mint homoszexuális férfinak lenni.

A Rómabeliekhez 1:26 igeverse szerint a leszbikusság valójában még rosszabb is, mint a férfi homoszexualitás. Figyeljük meg az “ő asszonynépeik is” kifejezést. Mintha azt sugallná a szöveg, hogy a szexuális züllés férfiaknál gyakoribb (de semmiképp sem elfogadhatóbb – a fordító megjegyzése), viszont mikor már a nők is ide süllyednek, az annak a jele, hogy a dolgok nagyon rosszra fordultak. A férfiak általában sokkal erősebb nemi késztetéssel rendelkeznek, mint a nők, és ezért a szexuális devianciára is hajlamosabbak (ez persze nem mentesítő tényező – a fordító megjegyzése). Amikor a nők természetellenes szexuális aktusokban vesznek részt, akkor az erkölcstelenség mértéke már egy igen szégyenletes szintet ért el. A leszbikusság annak a bizonyítéka, hogy egyes emberek valóban átadattak“...szívök kivánságaiban tisztátalanságra, hogy egymás testét megszeplősítsék” (Rómabeliekhez 1:24).

EnglishVissza a magyar oldalra

Mit mond a Biblia arról, ha valaki leszbikus? Említi egyáltalán a Biblia a leszbikusságot?
Oszd meg ezt az oldalt: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries