settings icon
share icon
Kérdés

Mit mond a Biblia az aggodalmaskodásról?

Válasz


A Biblia egyértelműen arra tanítja a keresztényeket, hogy ne aggodalmaskodjanak. A Filippi 4:6-ban parancsként hangzik el: „Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt.” Ez az igevers arra tanít, hogy aggodalmaskodás helyett imádságban vigyük az Úr elé minden szükségünket és gondunkat. Jézus arra biztat, hogy semmit se aggódjunk a fizikai szükségleteink, így a ruházkodás vagy az étel miatt. Biztosít bennünket afelől, hogy mennyei Atyánk gondot visel ránk (Mt 6:25-34), következésképpen semmitől nem kell tartanunk.

Ám ha nem lehet helye az életünkben az aggodalmaskodásnak, vajon hogyan kerekedhetünk fölébe? „Minden gondotokat őreá vessétek, mert neki gondja van rátok” – olvassuk az 1Péter 5:7-ben. Isten nem akarja, hogy a problémák és gondok súlya alatt görnyedve éljünk, hanem azt tanácsolja, hogy adjuk át neki minden gondunkat-bajunkat. S hogy Isten vajon miért akarja magára venni a problémáinkat? A Biblia szerint azért, mert gondja van ránk. Isten mindennel törődik, ami velünk történik. Egyetlen problémánk sem túl nagy vagy túl csekély a szemében. Ráadásul azt ígéri, hogy ha átadjuk neki a terheinket, minden értelmet meghaladó békességgel tölti el a szívünket (Fil 4:7).

Azok, akik nem ismerik a Megváltót, természetesen nem kerülhetik el a félelmet és az aggodalmat életük során, nekünk azonban, akik átadtuk az életünket az Úrnak, ezt ígéri Jézus: „Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. Vegyétek magatokra az én igámat, és tanuljátok meg tőlem, hogy szelíd vagyok, és alázatos szívű, és megnyugvást találtok lelketeknek. Mert az én igám boldogító, és az én terhem könnyű.” (Mt 11:28-30).

EnglishVissza a magyar oldalra

Mit mond a Biblia az aggodalmaskodásról?
Oszd meg ezt az oldalt: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries