settings icon
share icon
Kérdés

Szó van-e a bibliai próféciában egy harmadik világháborúról, amelyre az utolsó idők előtt kerül sor?

Válasz


Kétségtelen, hogy a jövőben sor kerül egy világméretű háborúra. Ezékiel megjövendölte Góg és Magóg csatáját, amelyre vagy közvetlenül a nyomorúság előtt vagy valamikor a közepe táján kerül sor (Ezékiel 38-39). Krisztus világosan hirdette, hogy egy háború fogja megelőzni második eljövetelét. Némelyek úgy vélik, hogy a 4-14. versekben Jézus általában az egyházról beszél, a 15-31-ben pedig a nyomorúságról (a második felétől kezdődően). Mások azt vallják, hogy ebben a szakaszban Krisztus egy hét éves nyomorúságról beszél. Habár a 4-14. versek tényleg általános leírásnak tűnnek, megfelelnek egy korábban, a Jelenések 6:1-8-ban található leírásnak, amely a nyomorúság kezdetével kapcsolatos részleteket tartalmaz. A Máté 24:6-7 szerint háborúkról és háborús hírekről fognak hallani, mikor is „nemzet nemzet ellen és ország ország ellen támad".

A jövő legalább egy nagy háborút még tartogat. A Szentírásban azonban semmi sem utal arra, hogy csak egy bizonyos számú világháborúra lehetne számítani. A Szentírás nem beszél konkrétan az első és második világháborúról, ahogy egy lehetséges harmadikról sem. Csak az utolsó háborúról számol be részletesen, amely előtt még számos másik megeshet.

A Jelenések 6-tal kezdődően János apostol feljegyezte, mit látott a jövővel kapcsolatban. Ebben a fejezetben egy háborúról olvasunk, amely része lesz a kibontakozó eseményeknek egészen Krisztus második eljöveteléig (Jelenések 19; ld. Jelenések 6:2,4, 11:7, 12:7, 13:4,7, 1:1, 19:11,19).

A Jelenések 19:11-ben ez áll: Krisztus „igazságosan ítél és harcol". A Jelenések 19:19 szerint János látta, hogy „a fenevad meg a föld királyai és seregeik gyülekeznek, hogy harcra keljenek a lovon ülő [Krisztus] és serege ellen". Ez nyilvánvalóan egy világháborút ír le. Győztesként Krisztus fog kikerülni, aki megragadja és a tűznek tavába veti a fenevadat/Antikrisztust és a hamis prófétát, és elpusztítja az őket követő seregeket (Jelenések 19:20-21). A harc kimeneteléhez nem fér kétség: amint Krisztus, az uraknak Ura és a királyok Királya legyőzi a neki ellenszegülőket, az igazságosság fog eluralkodni.

Krisztus ezer éves uralkodását követően egy újabb lázadásra kerül sor, amely méretében megközelít egy világháborút. A millenniumot megelőzően Sátánt megkötözik, majd a végén elengedik. Azonnal lázadást fog szítani a föld lakosai között. Krisztus ezt a zendülést is leveri, és végleg elítéli a Sátánt, a tűznek tavába vetvén a fenevaddal/Antikrisztussal és a hamis prófétával együtt (Jelenések 20:7-10).

EnglishVissza a magyar oldalra

Szó van-e a bibliai próféciában egy harmadik világháborúról, amelyre az utolsó idők előtt kerül sor?
Oszd meg ezt az oldalt: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries