settings icon
share icon
Pitanje

Hoćemo li mi postati anđeli kada umremo?

Odgovor


Anđeli su bića koja je stvorio Bog (Kol 1:15-17) i potpuno su različiti od ljudi. Oni su posebni Božji agenti koji izvršavaju njegov plan i služe Kristovim sljedbenicima (Heb 1:13-14). Nema naznake da su anđeli nekoć bili ljudi ili bilo što drugo: oni su stvoreni kao anđeli. Anđeli ne trebaju i ne mogu iskusiti otkupljenje koje je Krist došao pribaviti ljudskoj rasi. Prva Petrova 1:12 opisuje njihovu želju da pogledaju u evanđelje, ali i to da ga ne mogu iskusiti. Da su ranije bili ljudi, koncept spasenja ne bi im bio misterij, budući da bi to sami bili iskusili. Da, oni se raduju kada se grešnik okrene Kristu (Lk 15:10), ali spasenje u Kristu nije za njih.

S vremenom, tijelo vjernika u Kristu će umrijeti. Što se onda događa? Duh vjernika ide biti s Kristom (2. Kor 5:8). Vjernik ne postaje anđelom. Zanimljivo je da su i Ilija i Mojsije bili prepoznatljivi na Gori preobraženja. Nisu se preobrazili u anđele, nego su se pojavili u svom prijašnjem obliku, iako proslavljenom, a Petar, Jakov i Ivan su ih prepoznali.

U 1. Solunjanima 4:13-18 Pavao nam kaže da su vjernici u Kristu usnuli u Isusu, odnosno da su njihova tijela mrtva, ali duh je živ. Ovaj tekst nam kaže da će Krist, kada se vrati, sa sobom dovesti sve one koji su usnuli u njemu, a onda će uskrsnuti njihova tijela i učiniti ih novima poput Kristova uskrsloga tijela. Ta će tijela bit spojena s njihovim duhom koji on sa sobom donosi. Tijela svih vjernika u Kristu koji budu živi o Kristovu povratku promijenit će se i postati poput Krista, a bit će potpuno novi u svome duhu, jer više neće imati grešnu narav.

Svi vjernici u Kristu prepoznat će jedni druge i živjeti s Gospodinom zauvijek. Služit ćemo mu cijelu vječnost, ne kao anđeli, nego zajedno s anđelima. Hvala Gospodinu za živu nadu koju daje onome koji vjeruje u Isusa Krista.

EnglishVratite se na hrvatsku naslovnu stranicu

Hoćemo li mi postati anđeli kada umremo?
Podijelite ovu stranicu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries