settings icon
share icon
Въпрос

Колко малък можеш да бъдеш и да помолиш Исус да бъде твоя Спасител?

Отговор


Определено няма възраство изискване за спасението. Самият Исус заявил: „Оставете дечицата, и не ги възпирайте да дойдат при Мене, защото на такива е небесното царство“ (Матей 19:14). Щом като децата са достатъчно големи да разбират, че са съгрешили (Римляни 3:23), че Исус е умрял, за да заплати наказанието за техните грехове (Римляни 5:8; 6:23), и че трябва да положат вярата си в Исус за спасение (Йоан 3:16), тогава те са достатъчно големи да бъдат спасени.

Едно дете не е необходимо да разбира всичките сложни въпроси, които са част от учението за спасението. Важно е родителите да се уверят, че децата им разбират основните въпроси (както са описани по-горе), а обещанието на Деяния 16:31 е еднакво вярно както за възрастния, така и за детето: „Повярвай в Господ Исус и ще се спасиш“.

Малките деца, независимо дали са родени от вярващи или от невярващи, могат да бъдат избрани от Бог, изкупени от кръвта на Христос, и да имат работата на Светия Дух в сърцата си и да влязат в небето. В какъв момент от живота си те достигат до осъзнаването на тези неща зависи от дете до дете. Някои малки деца имат особено нежни сърца и като чуят, че Исус е умрял за тях, веднага осъзнават своята греховна природа и са подтикнати да откликнат. Други с по-жизнерадостни личности могат да не го осъзнаят докато не пораснат достатъчно. Само Господ познава мислите на сърцето и Му се доверяваме „да потърси и да спаси изгубеното“ (Лука 19:10) според съвършената Си воля и подбиране на точния момент.

EnglishВърнете се обратно на основната българска страница

Колко малък можеш да бъдеш и да помолиш Исус да бъде твоя Спасител?
Споделете тази страница: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries