settings icon
share icon
Въпрос

Какво казва Библията за притеснението?

Отговор


Библията ясно учи, че християните не трябва да се притесняват. Във Филипяни 4:6 ни е заповядано: „Не се безпокойте за нищо, но във всяко нещо с молитва и молба изказвайте прошенията си на Бога с благодарение.” В този стих научаваме, че трябва да носим всичките си нужди и тревоги пред Бог в молитва, а не да се притесняваме за тях. Исус ни насърчава да не се тревожим за нашите физически нужди като дрехи или храна. Исус ни уверява, че нашият небесен Баща ще се погрижи за всичките ни нужди (Матей 6:25-34). По тази причина не трябва да се притесняваме за нищо.

Понеже притесненията не трябва да бъдат част от живота на вярващия, как да ги победим? В 1 Петрово 5:7 сме инструктирани: „всяка ваша грижа възложете на Него, защото Той се грижи за вас.” Бог не иска да носим товара на проблемите и трудностите. В този стих Бог ни казва да Му дадем всичките си притеснения и грижи. Защо Бог иска да поеме нашите проблеми? Библията казва, това е така, защото Той се грижи за нас. Бог е загрижен за всичко, което се случва с нас. Никоя тревога не е твърде голяма или твърде малка за Неговото внимание. Когато дадем на Бог своите проблеми, Той обещава да ни даде мир, който никой ум не може да схване. (Филипяни 4:7).

Разбира се, за хората, които не познават Спасителя, притесненията и тревогите ще бъдат част от живота. Но за тези, които са отдали живота си на Него, Исус обещава: „Елате при Мене всички, които се трудите и сте обременени, и Аз ще ви успокоя. Вземете Моето иго върху себе си и се научете от Мене; защото съм кротък и смирен по сърце; и ще намерите покой на душите си. Защото Моето иго е благо и Моето бреме е леко” (Матей 11:28-30).

EnglishВърнете се обратно на основната българска страница

Какво казва Библията за притеснението?
Споделете тази страница: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries