settings icon
share icon
Въпрос

Предсказват ли библейските пророчества, че ще има Трета световна война преди последните времена?

Отговор


Няма съмнение, че световната война ще бъде част от бъдещето. Езекиил предсказа битката при Гог и Магог, която ще се проведе или непосредствено преди скръбта, или някъде близо до средата й (Йзекиил 38—39). Христос ясно учи, че ще има война преди второто Му пришествие (Матей 24: 4–31). Някои смятат, че Исус говори обикновено за църковната епоха в стихове 4–14 и за периода на скръбта (започвайки в средата) в стихове 15–31. Други вярват, че Христос говори само за седемгодишния период на скръбта в пасажа. Въпреки че изглежда, че стихове 4–14 дават общи описания, те успоредно правят описанието, дадено в началото на Откровение 6: 1–8, което дава подробности относно началото на скръбта. Матей 24: 6–7 казва, че ще има „войни и слухове за войни ... нация ще се вдигне срещу нация и царство срещу царство".

В бъдещето ще се проведе поне още една световна война. В Писанието обаче няма нищо, което да казва, че ще има определен брой световни войни. Първата и Втора световни войни не са изрично споменати в Писанието, нито евентуална трета световна война. Едва последната война е спомената подробно, което не изключва други преди това.

Започвайки от Откровение 6, апостол Йоан е записал какво вижда в бъдещето. Войната се намира в тази глава и продължава да бъде част от разгръщащите се събития до второто пришествие на Христос в глава 19 (Откровение 6: 2, 4; 11: 7; 12: 7; 13: 4, 7; 16:14; 17 : 14; 19:11, 19).

Откровение 19:11 казва, „След това видях небето отворено и ето, бял кон, и Онзи, Който яздеше на него, се наричаше Верен и Истинен и съди и воюва с правда. " Откровение 19:19 казва "И видях звяра и земните царе, и войските им, събрани да воюват против Яздещия на коня и против Неговото войнство.". Това ясно описва световна война. Победителят е Христос, който хваща звяра / Антихриста и лъжепророка и ги хвърля в огненото езеро и унищожава армиите, които са го последвали (Откровение 19: 20–21). Няма съмнение в резултата — правдата ще надделее, тъй като Христос, Царят на царете и Господ на господарите, побеждава всички, които Му се противопоставят.

След 1000-годишното царуване на Христос ще има ново въстание, което може да има мащаб на световна война. Преди хилядолетното управление, Сатана ще бъде вързан, а след това, след хилядолетието, ще бъде освободен. Той веднага ще поведе бунт сред народите на земята. Христос ще потуши това въстание и постоянно ще съди Сатана, хвърляйки го в огненото езеро, както направи със звяра / Антихриста и лъжепророка (Откровение 20: 7–10).

EnglishВърнете се обратно на основната българска страница

Предсказват ли библейските пророчества, че ще има Трета световна война преди последните времена?
Споделете тази страница: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries