settings icon
share icon
Въпрос

Какво казва Библията за суеверията?

Отговор


Суеверието се основава на невежата вяра, че даден предмет притежава магически сили. Друга дума за суеверието е „идолопоклонство". Библията не поддържа представата, че нещата се случват случайно, а проповядва, че нищо не се извършва извън Божия суверенен контрол. Той или предизвиква, или позволява всичко да спазва Неговия божествен план (Деяния 4:28; Ефесяни 1:10).

Има много видове суеверия в света, които се простират от безобидните – като да не минаваш под стълба – до окултните практики на астрологията, черната магия, врачуване, вуду и магьосничество (4 Царе 21:6, Исая 2:6). Идолопоклонството е също забранено и никой, който го практикува, няма да влезе в Божието царство (Откровение 21:27). Тези видове практики са крайно опасни, защото отварят умовете на практикуващите ги за влиянието на дявола. 1 Петрово 5:8 ни предупреждава „Бъдете трезвени, будни. Противникът ви, дяволът, като ревящ лъв обикаля, търсейки кого да погълне."

Трябва да получаваме вярата си не от предмети или ритуали с човешки произход, а от единия истински Бог, който дава вечен живот. „Внимавайте да не ви заплени някой с философията си и с празната си измама, по човешко предание, по първоначалните учения на света, а не по Христа. Защото в Него обитава телесно всичката пълнота на Божеството; и вие имате пълнота в Него, Който е глава на всяко началство и власт" (Колосяни 2:8-10).

EnglishВърнете се обратно на основната българска страница

Какво казва Библията за суеверията?
Споделете тази страница: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries