settings icon
share icon
Въпрос

Как да споделям християнското си свидетелство?

Отговор


Ефективно свидетелство е това, което предава както собствения ви опит, така и Евангелието на Христос, така че някой друг да разполага с информацията за процеса на спасение.

(1) Започнете, като запишете подробностите за това как сте се доверили на Христос, за да ви спаси. Отговаряйки на следните въпроси, би било от полза: а) Кой ми каза за Христос? б) Кои събития доведоха до това да се доверя или да повярвам в Христос? в) Кога се доверих на Христос? г) Къде бях, когато за първи път повярвах? д) Как вярата в Христос е била благословение за мен?

(2) След това напишете това, така че да звучи добре и гладко като история. Опитайте се да бъдете възможно най-кратки. Като цел се опитайте да направите продължителността на свидетелството си така че да може ефективно да бъде споделено за три минути или по-малко.

(3) Уверете се, че сте включили съответните Писания в своето свидетелство. Не забравяйте, че Писанието е авторитетно, защото е Божието Слово. Като пример, вашето свидетелство трябва да се състои в това да осъзнаете, че сте били разделени от Бог поради греха си (Римляни 3:23), осъзнаването, че ще прекарате вечността далеч от Бог, ако не получите прошка (Римляни 6:23) , разбирането, че Бог е изпратил единствения Си съвършен Син Исус да умре и да плати за греха ви (Римляни 5: 8) и накрая да получите прошка, като се доверите сами на Христовото плащане за греха (Деяния 16:31).

Като пример по-долу е моето свидетелство за това как се доверих на Христос като мой Спасител.

Въпреки че като дете и тийнейджър говорих с пастор три или четири пъти за това как бих могъл да отида в рая, когато умра, никога не съм разбирал Христовото Евангелие, докато не съм бил млад възрастен в средата на 20-те си години. В продължение на няколко години започнах да чета Библията, да слушам няколко добри консервативни библейски учители по телевизията и да обсъждам чутото с християните по време на работа. Чрез това осъзнах, че съм грешник, отделен от Бог и заслужавам да бъда вечно отделен от Бог. Това се основава на Римляни 3:23 „Понеже всички съгрешиха и не заслужават да се прославят от Бога, “ и Римляни 6:23 „заплатата на греха е смърт“. Също така разбрах, че Бог ме обича толкова много, че Той изпрати Сина Си Исус и Исус дойде на земята специално, за да умре за моите грехове (и греховете на целия свят), за да мога да бъда простен (Римляни 5: 8; Йоан 3:16).

Накрая разбрах, че няма начин да бъда достатъчно добър или да проправя пътя си към небето. В Римляни 3:10 се казва, че няма човек, който прави добро и Ефесяни 2: 8-10 заявяват, че спасението е Божи дар, а не нещо спечелено и се получава само чрез вяра, което означава просто да се доверим или да разчитаме напълно на смъртта, погребението и възкресението на Христос като плащане за моя грях. След като разбрах тези истини от Писанието, имах чувство на увереност, че тъй като не мога да работя за своето спасение, не мога и да го загубя, тъй като това е дар от Бог.

Чувствах голямо облекчение в знанието, че ми е простено и че Бог е на моя страна и иска и все още иска това, което е най-доброто за мен. Откакто започна живота ми с Христос, Той със силата на Светия Дух, който живее в сърцето ми, продължи да ме освещава чрез Словото Си и Своите дела в живота ми. Тази прошка и сигурност, която имам от Бог, може да бъде и ваша, ако се доверите на Христос за прошка на вашите грехове.

EnglishВърнете се обратно на основната българска страница

Как да споделям християнското си свидетелство?
Споделете тази страница: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries