settings icon
share icon
Въпрос

Ако се съмнявате във вашето спасение, това означава ли, че не сте истински спасени?

Отговор


Всеки има временни съмнения. Независимо дали имате съмнения или нямате, не е определящото дали сте християнин. Дори когато вярващият е неверен, Бог е верен (2 Тимотей 2:13). Бог иска да бъдем сигурни и уверени в нашето спасение (Римляни 8:38-39; 1 Йоаново 5:13). Бог обещава, че всеки, който вярва в Исус Христос, ще бъде спасен (Йоан 3:16; Римляни 10:9-10). Ние всички сме съгрешили и сме лишени от Божията слава (Римляни 3:23). В резултат, заслужаваме смърт и вечност, отделени от Бог (Римляни 6:23). Но Бог ни обича достатъчно, за да умре на наше място като вземе наказанието, което заслужаваме (Римляни 5:8). В резултат, всички, които вярват, са спасени и вечно уверени.

Понякога съмнението е добро нещо. Павел ни казва във 2 Коринтяни 13:5: „Изпитвайте себе си, дали сте във вярата“. Ние трябва да изпитваме себе си, за да сме сигурни, че Исус е наистина нашият Спасител и Светият Дух наистина е в нас. Ако Той е, не можем по никакъв начин да загубим спасението, което Христос е получил за нас (Римляни 8:38-39). Ако Той не е, тогава сигурно Светият Дух ни осъжда за грях и ни подтиква да се покаем и да се помирим с Бог чрез Христа. Увереността в нашето спасение идва от знанието, че веднъж след като сме в Христа, ние сме завинаги уверени. Но истинската спасителна вяра се доказва чрез нейните дела (Яков 2:14-26) и плода на Духа в нас (Галатяни 5:22). Липсата на това доказателство може понякога да бъде причината за нашите съмнения.

Положил ли си твоята вяра в Христос? Ако отговорът е да, тогава отхвърли съмненията си и се довери на Бог. Ако познаваш Исус като твоя Спасител, ти си несъмнено спасен! Ако отговорът е не, тогава повярвай в Господа Исус Христос и ще бъдеш спасен! Ако имаш някакви за спасението, чувствай се свободен да ни попиташ. Или можеш да посетиш нашата страница „Получил Вечен Живот“.

EnglishВърнете се обратно на основната българска страница

Ако се съмнявате във вашето спасение, това означава ли, че не сте истински спасени?
Споделете тази страница: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries