settings icon
share icon
Въпрос

Коя е правилната религия за мен?

Отговор


Ресторантите за бързо хранене ни съблазняват, като ни позволяват да си поръчаме точно онази храна, която искаме. В някои кафе-сладкарници се предлагат стотици различни аромати и марки кафе. Дори, когато си купуваме къща или кола, можем да потърсим такава, която да има всичко, което бихме искали да има една кола или къща. Ние не живеем вече само в шоколадов, ванилов или ягодов свят. Изборът е цар! Можеш да намериш всичко, което искаш според собствените си лични предпочитания и нужди.

А какво да кажем за това: коя е най-правилната за теб религия? Например, религия, която да не те кара да се чувстваш виновен, която да няма никакви изисквания към теб, която да не те обременява с досадните “прави това” или “не прави онова”? Тя е там и те чака, но дали религията е нещо, което трябва да се избира, така както се избира любим сладолед?

Съществуват голям брой възможности, които се съревновават помежду си, за да спечелят вниманието ни. Тогава защо трябва да смятаме, че Исус е нещо повече от, да кажем, Мохамед, Конфуций, Буда, Чарлз Ръсел или Джоузеф Смит? В крайна сметка, не водят ли всички пътища към рая? Не са ли всички религии в основата си едни и същи? Истината е, че не всички религии водят към рая, така, както всички пътища не водят към Рим.

Единствено Исус говори с Божия авторитет, защото единствено Той е победил смъртта. Мохамед, Конфуций и другите се разлагат в гробовете си до ден днешен, докато Исус, чрез собствената Си сила, излезе от гроба три дни след като умря на жестокия римски кръст. Всеки, който има сила над смъртта, заслужава нашето внимание. Всеки, който има сила над смъртта, заслужава да бъде изслушан.

Доказателствата, които подкрепят възкресението на Исус, са поразително много. Първо, петстотин човека са преки очевидци на възкръсналия Исус! Това е огромен брой хора. Не може да се пренебрегне свидетелството на петстотин човека. Освен това, не можем да пренебрегнем и факта, че гробът на Исус е празен. Исусовите неприятели не успяват лесно да спрат приказките за възкресението, като покажат мъртвото Му, разлагащо се тяло, защото просто такова няма! Гробът се оказва празен! Възможно ли е учениците да са откраднали тялото на Исус? Едва ли. За да се предпазят от подобни непредвидени случаи главните свещеници и фарисеи изискват от Пилат гробът да бъде охраняван от въоръжени войници. Като се има предвид, че най-близките последователи на Исус избягват от страх при арестуването Му и разпъването Му на кръст, е почти невероятно тази група от окаяни и уплашени рибари да излязат срещу обучените, професионални войници, които пазят гроба. Простият факт е, че възкресението на Исус е истина, и доказателства за противното няма!

И, отново, всеки, който има сила над смъртта, заслужава да бъде чут. Исус доказа, че има сила над смъртта, следователно, ние трябва да чуем какво казва Той. Исус твърди, че е единственият път на спасение (Йоан 14:6). Той не е един от многото пътища; Той е пътят.

Същият този Исус казва: “Елате при Мен всички, които сте отрудени и обременени, и Аз ще ви дам почивка” (Матей 11:28). Ние живеем в трудни времена и животът ни е тежък. Повечето от нас сме наранени, кървим и носим белези от битките, които сме водели. Съгласен/съгласна ли си? Така че, какво искаш – възстановяване или просто религия? Жив Спасител или един от многото мъртви “пророци”? Смислени отношения или празни ритуали? Исус не е един от изборите – Той е изборът!

Исус е правилната “религия”, ако търсиш опрощаване (Деяния 10:430. Исус е правилната “религия”, ако търсиш смислени отношения с Бога (Йоан 10:10). Исус е правилната “религия”, ако искаш да имаш вечен дом в рая (Йоан 3:16). Постави вярата си Исус Христос като твой Спасител – няма да съжаляваш! Довери Му се и получи прошка за греховете си – няма да останеш разочарован.

Ако искаш да имаш “правилни отношения” с Бога, тук ти предлагаме една примерна молитва. Помни, че казването на тази молитва или на която и да било друга молитва няма да те спаси. Единствено доверието в Исус Христос може да те спаси от греховете. Тази молитва е просто начин да изразиш пред Бога вярата си в Него и да Му благодариш за спасението, което ти дава. “Боже, знам, че съм съгрешил/а срещу Теб и заслужавам да бъда наказан. Но Исус Христос пое наказанието, което аз заслужавах, така че чрез вяра в Него да ми бъде простено. Аз обръщам гръб на греха си и поставям доверието си в Теб за спасението ми. Благодаря Ти за Твоята прекрасна благодат и простителност, за дара на вечния живот! Амин!”

Прочетеното тук доведе ли те до решение да приемеш Христос? Ако отговорът ти е “да”, кликни на копчето “Днес приех Христос”.

EnglishВърнете се обратно на основната българска страница

Коя е правилната религия за мен?
Споделете тази страница: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries