settings icon
share icon
Въпрос

Може ли да ми дадате някакви християнски съвети за взаимоотношения?

Отговор


Често получаваме въпроси от сорта на: „Интересувам се от две различни момчета… кое да избера за приятел?" Или: „Аз съм във взаимоотношение и моята приятелка направи/каза „_____"; и трябва ли затова да скъсам с нея?" Много е трудно да се отговори на тези видове въпроси. GotQuestions.org не е служение за християнски съвети за взаимоотношения. Ние винаги ще се стремим да ви кажем какво Библията има да каже за дадена ситуация. Обаче, относно въпросите за съвети за взаимоотношения Библията рядко специално се отнася до ситуациите, за които питаме. Библията е много по-загрижена за нашето взаимоотношение с Бог.

Ние много неохотно даваме съвети за взаимоотношения. Трудно е да се дава мъдър съвет за личен въпрос посредством статия. Извънредно трудно е да се дават християнски съвети за взаимоотношение, когато не познаваме лично участващите хора, не получаваме всички подробности и/или получаваме само едната страна на историята. Ние не си позволяваме да говорим вместо Бог при даването на авторитетни съвети за взаимоотношения на християни.

С казаното дотук какъв е нашият съвет? Нашият съвет е да говорите с Бог за вашето взаимоотношение. Молете се на Бог като Го помолите ясно да ви разкрие какво Той има предвидено за вас да направите (Филипяни 4:6-7). Помолете Бог да ви даде мъдрост и проникновение (Яков 1:5). Бог обещава да ни даде в отговор на молитвени нужди, които са поискани според неговата воля (1 Йоаново 5:14-15). Да бъдеш мъдър и проникновен е определено Божията воля. Бог иска вие да вземете добри решения за взаимоотношения. Бог желае християните да бъдат радостни и издигнати в резултат от техните взаиоотношения. Ако помолите Бог с открито сърце и смирен дух, Той ще ви даде съвета за взаиотношението, от който се нуждаете.

Накрая, намерете мъдър съвет от зрели християни, които са били женени от много години и са вървели с Бог през цялото време. Потърсете напътствие от вашия пастор, старейшини или други зрели църковни водачи. Техните години на опит ще им дадат възможност да говорят от мъдростта и знанието на Бог в техния живот.

EnglishВърнете се обратно на основната българска страница

Може ли да ми дадате някакви християнски съвети за взаимоотношения?
Споделете тази страница: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries