settings icon
share icon
Въпрос

Какво е тихо време?

Отговор


Тихото време е важна част от ежедневния живот на християнина, тъй като това е, когато той отива на удобно и доста уединено място в (обикновено) собствения си дом, където може да се приближи до Бога без никакво разсейване. Тихо време е отделена част от всеки ден за среща между вярващ и Бог. Състои се от четене на част от Библията по избор на вярващия и молитва.

Всеки вярващ се нуждае от тихо време с Господ. Ако самият Исус се нуждаеше от това, колко повече ние се нуждаем? Исус често се отдалечаваше от другите, за да общува редовно със Своя Отец, както ни казват следните стихове: „Тогава Исус дойде с тях на едно място, наречено Гетсимания; и каза на учениците Си: Поседете тук, докато отида там да се помоля. “(Матей 26:36). „И на сутринта, когато беше още тъмно, стана и излезе, и отиде в уединено място, и там се молеше. “ (Марк 1:35). „А Той се оттегляше в усамотени места и се молеше. “ (Лука 5:16).

Продължителността на тихото време няма значение, но трябва да е достатъчно време, за да медитирате върху прочетеното и след това да се молите за това или за нещо друго, което ви хрумне. Приближаването до Бога е възнаграждаващо преживяване и след като се създаде редовен навик за тихо време, с нетърпение очакваме определеното за изучаване и молитва време . Ако нашите графици са толкова пълни и належащи, че чувстваме, че не можем да отделяме известно време всеки ден, за да се срещаме с нашия небесен Отец, тогава е добре да преразгледаме нашите графици, за да премахнем „заетостта“.

Внимание: някои източни религии, които учат на принципите на медитацията, включват инструкции за „изпразване на ума“, като се концентрират върху повтарянето на звук или определена дума отново и отново. Това оставя място на Сатана да влезе и да нанесе хаос в съзнанието ни. Вместо това християните трябва да следват съвета на апостол Павел във Филипяни 4:8: „ Най-накрая, братя, всичко, което е истинно, което е честно, което е праведно, което е чисто, което е любезно, което е благодатно, ако има нещо добродетелно и ако има нещо похвално – това зачитайте. ” Изпълването на ума с тези красиви мисли не може да не донесе мир и да угоди на Бога. Нашето тихо време трябва да бъде време на трансформация чрез обновяване на нашите умове (Римляни 12:2), а не чрез изпразването им.

EnglishВърнете се обратно на основната българска страница

Какво е тихо време?
Споделете тази страница: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries