settings icon
share icon
Въпрос

Какъв е християнския възглед за екстрасенсите?

Отговор


Библията категорично осъжда практиките на спиритизъм, медиуми, окултни неща, екстрасенси и т.н. (Левит 20:27; Второзаконие 18:10-13). Хороскопи, карти таро, астрология, предсказатели, гледане на ръка, сеанси и т.н. също попадат в тази категория. Тези практики са основани на идеята, че има богове, духове или починали любими хора, които могат да ви дадат съвет и водителство. Тези „богове” или „духове” са демони (2 Коринтяни 11:14-15). Библията не ни дава основание да вярваме, че починалите ни любими хора могат или дори искат да се свържат с нас. Ако те са били вярващи, те са в рая, наслаждавайки се на най-прекрасното място, което можем да си представим – в общение с любящия Бог. Ако не са били вярващи, те са в ада, страдащи в безкрайно мъчение поради това, че са отхвърлили Божията любов и са се разбунтували против Него.

И така, ако нашите любими хора не могат да се свържат с нас, как медиумите, спиритистите и екстрасенсите и т.н. получават толкова точна информация? Има много „разкрития” за екстрасенсите. Разкрито е как екстрасенсите могат да съберат огромни количества информация за някого чрез обикновени средства. . Понякога само с помощта на телефонен номер чрез ID на обаждащия се и след това интернет търсене, екстрасенсът може да получи имена, адреси, дати на раждане, дата на брак, членове на семейството и т.н. Обаче е безспорно, че екстрасенсите понякога знаят неща, които е невъзможно за тях да знаят. От къде те получават тази информация? Отговорът е – Сатана и неговите демони. 2 Коринтяни 11:14-15 ни казва „И не е чудно, защото сам Сатана се преправя на светъл ангел; така че не е голямо нещо, ако и неговите служители се преправят на служители на правдата. Но тяхната сетнина ще бъде според делата им.”.

Сатана се преструва на мил и полезен. Той се опитва да изглежда като нещо добро. Сатана и неговите демони дават на екстрасенса информация за даден човек, за да го въвлекат в спиритизъм – нещо, което Бог забранява. Първо се появява като нещо невинно, но скоро човек открива, че е пристрастен към екстрасенсите – позволявайки на Сатана да контролира и унищожава живота му. 1 Петрово 5:8 заявява, „Бъдете трезвени, будни. Противникът ви, дяволът, обикаля като ревящ лъв, като търси кого да погълне.” В повечето случаи, самите екстрасенси са измамени, не знаят истинския източник на информацията, която получават. Независимо какъв е случая и какъв е източникът на информацията – нищо, свързано със спиритизъм, магьосничество, астрология и др., не е Божието намерение за нас като средство за откриване на информация. Как Бог иска ние да разпознаваме Неговата воля за нашия живот? Просто: (1) Изучавайте Библията (2 Тимотей 3 :16-17), (2) Молете се за мъдрост (Яков 1:5).

EnglishВърнете се обратно на основната българска страница

Какъв е християнския възглед за екстрасенсите?
Споделете тази страница: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries