settings icon
share icon
Въпрос

Приемливо ли е да се молим за едно и също нещо многократно или трябва ли да се молим само веднъж?

Отговор


Лука 18:1-7 заявява, „Каза им една притча как трябва всякога да се молят, да не ослабват, думайки: В някой си град имаше един съдия, който от Бога се не боеше и човека не зачиташе. В същия град имаше и една вдовица, която дохождаше при него и му казваше: Отдай ми правото спрямо противника ми. Но той за известно време не искаше. А после си каза: При все, че от Бога не се боя и човеците не зачитам, пак, понеже тая вдовица ми досажда, ще й отдам правото, да не би да ме измори с безкрайното си дохождане. И Господ рече: Слушайте що каза неправедният съдия! А Бог няма ли да отдаде правото на Своите избрани, които викат към Него ден и нощ, ако и да се бави спрямо тях?”

Лука 11:5-13 казва, „И каза им: Ако някой от вас има приятел и отиде при него посред нощ, и му рече: Приятелю, дай ми на заем три хляба, понеже един мой приятел дойде у дома от път, и нямам какво да сложа пред него; и ако той отвътре в отговор рече: Не ме безпокой; вратата е вече заключена, и децата ми са с мене на леглото; не мога да стана да ти дам; казвам ви, че даже ако не стане да му даде, защото му е приятел, то поради неговата настойчивост ще стане и ще му даде колкото му трябва. И Аз ви казвам: Искайте и ще ви се даде; търсете и ще намерите; хлопайте и ще ви се отвори. Защото всеки, който иска получава; който търси, намира; и на онзи, който хлопа, ще се отвори. И кой е оня баща между вас, който, ако му поиска син му хляб, ще му даде камък? или ако му поиска риба, наместо риба, ще му даде змия? или ако поиска яйце, ще му даде скорпия? И тъй, ако вие, които сте зли знаете да давате блага на чадата си, колко повече Небесният Отец ще даде Светия Дух на ония, които искат от Него!”

И двата пасажа ни насърчават да се молим – и да продължаваме да се молим! Няма нищо погрешно в това да се молим неведнъж за едно и също нещо. Стига то да е по Божията воля (1 Йоан 5:14-15), продължавайте да се молите докато Бог не задоволи вашето искане или премахне желанието от сърцето ви. Понякога Бог ни принуждава да чакаме отговор на нашите молитви, за да ни учи на търпение и упорство. Понякога молим за нещо, за което не е все още Божието време в нашия живот. Понякога молим за нещо, което не е Божията воля за нас и Той казва не. Молитвата не е само да представяме нашите искания пред Бог, тя е когато Бог представя волята Си на нашите сърца. Продължавайте да молите, продължавайте да чукате, продължавайте да търсите – докато Бог отговори на вашите искания или ви убеди, че вашето искане не е Неговата воля за вас.

EnglishВърнете се обратно на основната българска страница

Приемливо ли е да се молим за едно и също нещо многократно или трябва ли да се молим само веднъж?
Споделете тази страница: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries