settings icon
share icon
Въпрос

Какво означава да се молиш в името на Исус?

Отговор


Йоан 14:13-14 ни учи на молитва в Исусовото име, „ И каквото и да поискате в Мое име, ще го сторя, за да се прослави Отец в Сина. Ако поискате нещо в Мое име, това ще сторя.” Някои погрешно прилагат този стих, вярвайки, че изричането на „в името на Исус” в края на молитва, гарантира, че Бог ще извърши онова, за което Го молим. Това всъщност е отношение към думите „в името на Исус” като към магическа формула. Това е абсолютно небиблейско!

Да се молим в името на Исус означава да се молим в Неговия авторитет и да искаме Бог Отец да изпълни нашите молитви, тъй като идваме в името на Неговия Син, Исус. Молитвата в името на Исус означава същото нещо като да се молиш според Божията воля, „И увереността, която имаме спрямо Него е това, че, ако просим нещо по Неговата воля, Той ни слуша; и ако знаем, че ни слуша, за каквото и да Му попросим, знаем че получаваме това, което сме просили от Него.” (1 Йоан 5:14-15) Да се молиш в името на Исус е да се молиш за неща, които почитат и прославят Исус.

Изричането „в името на Исус” в края на молитва не е магическа формула. Ако това, за което сте се молили или казали в молитва, не е за Божия слава и според Неговата воля, изричането на „в Исусовото име” е безсмислено. Важното е искрената молитва в името на Исус и за Негова слава, а не прикрепянето на определени думи към края на молитвата. Важни са не думите в молитвата, а целта зад нея. Молитвата за неща, които съответстват на Божията воля, е същността на молитвата в името на Исус.

EnglishВърнете се обратно на основната българска страница

Какво означава да се молиш в името на Исус?
Споделете тази страница: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries