settings icon
share icon
Въпрос

Какво казва Библията за порнографията? Грях ли в да гледаш порнография?

Отговор


Несравнимо, най-търсените думи в интернет са свързани с порнография. Порнографията е широко разпространена в света днес. Вероятно повече от в каквото и да било друго, Сатана е успял да изкриви и изопачи секса. Той е взел онова, което е добро и правилно (любящ секс между съпруг и съпруга) и го е заменил с похот, порнография, прелюбодейство, изнасилване и хомосексуалност. Порнографията просто е първата крачка към много хлъзгав наклон към непрестанно растяща порочност и аморалност (Римляни 6:19). Точно както един наркоман иска да употребява по-големи и по-силни количества наркотици, така и порнографията увлича човека във вулгарни сексуални пристрастявания и небогоугодни желания.

Трите главни категории грях са: похотта на плътта, пожеланието на очите и гордостта на живота (1 Йоан 2:16). Порнографията определено води към похот в плътта и безспорно е пожелание за нашите очи. Порнографията определено не спада към нещата, за които ние трябва да мислим, „Най-после, братя, всичко, що е истинно, що е честно, що е праведно, що е любезно, що е благодатно, - ако има нещо добродетелно, и ако има нещо похвално, - това зачитайте.” (Филипяни 4:8). Порнографията пристрастява (1 Коринтяни 6:12; 2 Петрово 2:19), унищожителна е (Притчи 6:25-28; Езекиил 20:30; Ефесяни 4:19) и води към непрестанно растяща греховност (Римляни 6:19). Да пожелаваме други хора в мислите си (същността на порнографията) е противно на Бог (Матей 5:28). Когато съществуването на един човек се характеризира със закоравено посвещение на порнография, това показва, че човека не е спасен (1 Коринтяни 6:9).

Ако има само едно нещо, което мога да променя в живота си преди да стана християнин, то би било моето замесване с порнография. Благодаря на Бог – Той може и ще даде победа. Увлечени ли сте от порнография и желаете ли свобода от нея? Ето няколко стъпки към победа: (1) Изповядайте греха си на Бог (1 Йоан 1:9). (2) Молете се на Бог да изчисти, обнови и промени вашия ум (Римляни 12:2). (3) Помолете Бог да изпълни ума ви с Филипяни 4:8. (4) Научете се да държите тялото си в святост (1 Солунци 4:3-4). (5) Осъзнайте правилното значение на секса и разчитайте единствено на партньора си да задоволи нуждите ви (1 Коринтяни 7:1-5). (6) Разберете, че ако ходите в Духа, вие няма да изпълнявате похотите на плътта (Галатяни 5:16). (7) Предприемете практически стъпки да премахнете вашето излагане на графически изображения (напр. инсталирайте блокъри за порнография на компютъра си, ограничете употребата чрез видео или телевизия, намерете друг християнин, който ще се моли за вас и ще ви помогне като ви държи отговорен – вашия партньор, ако сте женени).

EnglishВърнете се обратно на основната българска страница

Какво казва Библията за порнографията? Грях ли в да гледаш порнография?
Споделете тази страница: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries