settings icon
share icon
Въпрос

Какъв е белегът на звяра (666)?

Отговор


Основният пасаж в Библията, който споменава „белега на звяра” е Откровение 13:15-18. Други сведения може да се намерят в Откровение 14:9, 11, 15:2, 16:2, 19:20, and 20:4. Този белег действа като печат за последователите на Антихриста и лъжепророка (говорителя на Антихриста). Лъжепророкът (вторият звяр) е този, който кара хората да приемат белега. Въпросният белег се поставя буквално на ръката и на челото, а не е просто карта, която някой носи.

Последните открития в медицинските технологии за имплантиране на чип увеличиха интереса към белега на звяра, за който се говори в 13 глава на Откровение. Възможно е технологията, която виждаме днес, да представлява началните етапи на това, което накрая ще се използва като белег на звяра. Важно е да осъзнаем, че медицинският имплантиран чип не е белега на звяра. Белегът ще бъде нещо, което се дава само на тези, които се покланят на Антихриста. Да имаш медицински или финансов микрочип в дясната си ръка или на челото не е белега на звяра. Белегът ще бъде идентификация през последните времена, изисквана от Антихриста, за да се купува или продава, и тя ще бъде дадена само на тези, които се поклонят на Антихриста.

Много добри коментатори на Откровение имат силно различаващи се мнения относно естеството на белега на звяра. Освен възгледа за имплантирания чип, други спекулации включват идентификационна карта, микрочип, баркод, който се татуира на кожата или просто белег, който идентифицира един човек като верен на царството на Антихрист. Последният възглед предполага най-малко спекулация, тъй като не добавя никаква допълнителна информация към това, което ни дава Библията. С други думи, всяко едно от тези неща е възможно, но, същевременно, всички те са спекулация. Не трябва да отделяме много време, за да спекулираме по конкретните детайли.

Значението на числото 666 също е загадка. Някои твърдят, че има връзка с 6 юни 2006 – 06.06.06. В Откровение 13 глава, обаче, числото 666 идентифицира човек, а не дата. Стих 13:18 ни казва: „Тук е нужна мъдрост; който е разумен, нека сметне числото на звяра, защото е число на човек; а числото му е шестстотин шестдесет и шест.” По някакъв начин числото 666 ще идентифицира Антихриста. Векове наред тълкувателите на Библията са се опитвали да идентифицират определени личности с числото 666. Нищо не е убедително. Ето защо Откровение 13:18 казва, че числото изисква мъдрост. Когато се открие Антихристът (2 Солунци 2:3-4), ще стане ясно кой е той и по какъв начин го идентифицира числото 666.

EnglishВърнете се обратно на основната българска страница

Какъв е белегът на звяра (666)?
Споделете тази страница: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries