settings icon
share icon
Въпрос

Как мога да преодолея пристрастеността към интернет порнографията? Може ли да бъде победена пристрастеността към порнографията?

Отговор


Проучванията показват, че думи, свързани с порнографията, са най-често търсените думи в интернет търсачките. Всеки ден буквално милиони хора извършат сърфирания, свързани с порно индустрията. Мощната образност на интернет порнографията е силно пристрастяваща. Много мъже (и жени) са уловени в примката на интернет порнографията и се намират безпомощно пристрастени към нейната визуална стимулация. Това има за резултат неконтролируем похот, невъзможност да изпитват истинска сексуална интимност в брака и често интензивни чувства на вина и отчаяние. Порнографията е причина №1 за мастурбация, сексуални нападения и сексуални извращения. Най-важно, порнографията е обидна за Бог и затова е грях, който трябва да бъде изповядан, да се покаем за него и да го преодолеем.

Има два основни аспекта в борбата за преодоляване на пристрастеността към интернет порнографията: духовен и практически. Духовно пристрастеността към порнографията е грях, който Бог желае да преодолеете и следователно ще ви помогне да го сторите. Първата стъпка е да се уверите, че наистина сте положили вярата си в Исус Христос като ваш Спасител. Ако не сте сигурни, моля посетете нашата страница за спасението и прошката. Без спасение чрез Исус Христос няма възможност за истинска и трайна победа над порнографията: „отделени от мен, не можете да направите нищо“ (Йоан 15:5).

Ако сте вярващи в Христос и се борите с пристрастеност към интернет порнография, има надежда и помощ за вас! Силата на Светия Дух е достъпна за вас (Ефесяни 3:16). Очистването на Божията прошка е достъпно за вас (1 Йоаново 1:9). Обновяващата способност на Божието Слово е на ваше разположение (Римляни 12:1-2). Предайте ума и учите си на Господа (1 Йоаново 2:16). Помолете Бог да ви даде сили и да ви помогне да преодолеете порнографията (Филипяни 4:13). Помолете Бог да ви предпази от бъдещо излагане на порнография (1 Коринтяни 10:13) и да изпълни ума ви с неща, които Му харесват (Филипяни 4:8). Това са всички молби, които Бог ще уважи и ще им откликне.

Като говорим практически, има многобройни средства за борба с пристрастеността към интернет порнографията. Има чудесна програма на адрес www.PureOnline.com. Има няколко качествени програми за филтриране на интернет, които напълно ще блокират компютъра ви до достъп до порнография, като www.BSafeOnline.com. Друго фантастично средство се намира на адрес www.X3Watch.com. X3watch е софтуер за отчетност. Той проследява интренет сърфирането ви и изпраща отчет за всякакви нежелателни уебсайтове, които сте посещавали, на отчетен партньор по ваш избор. Вашето изкушение да разглеждате интернет порнография ще бъде значително намалено, ако знаете, че вашият младежки пастор, родител, приятел, пастор или брачен партньор ще получат отчет за това.

Не се отчайвайте! Пристрастеността към интернет порнография не е „непростим грях“. Бог може и ще ви прости. Пристрастеността към интернет порнография не е „непобедим грях“. Бог може и ще ви помогне да го преодолеете. Предайте ума и очите си на Господа. Предайте себе си на изпълване на ума си с Божието Слово (Псалом 119:11). Търсете помощта Му ежедневно в молитва; помолете Го да изпълни ума ви с Неговата истина и да блокира нежеланите мисли и желания. Предприемете практическите стъпки, изброени по-горе, за да държите себе си отчетни и да блокирате достъпа до интернет порнография. „А на Този, Който, според действуващата в нас сила, може да направи несравнено повече, отколкото искаме или мислим“ (Ефесяни 3:20).

EnglishВърнете се обратно на основната българска страница

Как мога да преодолея пристрастеността към интернет порнографията? Може ли да бъде победена пристрастеността към порнографията?
Споделете тази страница: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries