settings icon
share icon
Въпрос

Как мога да повиша вярата си?

Отговор


Всички християни искат или трябва да искат да увеличат вярата си. Но тези, които са отдали живота си на Христос, са осъзнали, че успехът не идва от собствените ни човешки опити, защото ние винаги се проваляме. Първо Коринтяни 4: 7 ни напомня: " Защото кой те прави да се отличавашот другите? И какво имаш, което да не си получил? Но ако си го получил, защо се хвалиш, като че не си го получил? " Без Бог ние сме оставени да разполагаме със собствените си ресурси, които ни измъчват с гордост, инат, безразличие, безчувственост и неуспех. Единственият, на когото можем да разчитаме, който абсолютно няма да ни подведе, е Бог (Евреи 13: 5).

Започването на нашето пътуване на вяра с Бог изисква да се потопим в Неговото Слово (Римляни 10:17; 1 Петър 2: 2). Трябва да научим за Неговата любов, Неговата справедливост, Неговата милост и Неговият план. Трябва да създадем връзка с Него, за да можем да Го познаваме лично чрез Неговия Син Исус Христос (Йоан 17: 3). Трябва да Го помолим да ни се разкрие и да ни промени. Библията обещава, че ако търсим Бог, ще го намерим (Матей 7: 7). И ако Му позволим, Той ще ни преобрази в нови хора, които могат да познаят Неговата воля (Римляни 12: 2). Трябва да сме готови да умрем за нашето старо Аз и да се освободим от гордостта и егоизма, които ни държаха толкова дълго далеч от Него. Докато Бог ни променя, ние ще се научим да развиваме плода, който идва от Святия Дух, който обитава във всички християни (Галатяни 5: 22-23; Йоан 14:17). Докато вървим в Духа, позволявайки Му да контролира живота ни, ние ще започнем да Му се доверяваме. „вкоренени и назидавани в Него, утвърждавани във вярата си, както бяхте научени, като изобилствате в нея с благодарение. ”(Колосяни 2: 7).

Ако доверието ни в Бог ще расте, трябва да се научим , да излизаме от зоната си на комфорт и да рискуваме. Ако вярваме, че Бог ще ни подкрепя , можем да бъдем свободни да изпълняваме Неговата воля, независимо от последствията. Винаги, когато се сблъскваме с изкушения, Бог винаги ще осигурява изход, за да не бъдем победени (1 Коринтяни 10:13). Трябва да търсим този изход и да хвалим Бога, когато го намерим. Първо Петър 1: 7 казва, че Бог ще използва изпитания, за да изпита вярата ни и да ни направи по-силни християни; ще ни бъде отредена голяма чест, ако можем да стоим силни и да не се колебаем „И така, вярата е от слушане, а слушането – от Христовото слово. .“ (Римляни 10:17).

EnglishВърнете се обратно на основната българска страница

Как мога да повиша вярата си?
Споделете тази страница: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries