settings icon
share icon
Въпрос

Трябва ли християнинът да се допитва до хороскопи?

Отговор


Целта на хороскопа е да получи проникновение в характера на човек и да предскаже бъдещето. Основната вяра на астрологията е, че планетите и звездите упражняват влияние върху живота ни. Онези със специално познание – астролозите – могат да предсказват събития в живота на човек. Печално е, че най-главните вестници имат колонка за хороскопи, и дори още по-печално е, че много християни четат своите хороскопи.

Библията изрично забранява гадаенето, магьосничеството и тайните изкуства (Второзаконие 18:10-14). Божиите хора трябва да се вслушват само в Бог (Второзаконие 18:15). Всеки друг източник на водителство, информация или откровение трябва да бъде отявлено отхвърлен. (Вижте също Деяния 16:16-18.) Библията посочва Исус Христос като единствения правилен фокус на вяра (Деяния 4:12; Евреи 12:2). Нашата вяра е само в Бог и знаем, че Той ще направлява нашите пътища (Притчи 3:5-6). Вярата във всяко друго нещо освен Бог е неуместна.

Астрологията, следователно, се протипопоставя на библейското учение поне по два начина: тя проповядва вяра в нещо друго освен Бог и е форма на гадателство. Ние не можем да определяме Божията воля за живота си чрез хороскопи. Като християни трябва да четем Библията и да се молим на Бог, за да придобием мъдрост и водителство. Допитването до хороскоп е нарушаване на Божието средство за общуване с Неговите деца. Ние силно вярваме, че християните трябва да отхвърлят хороскопите.

EnglishВърнете се обратно на основната българска страница

Трябва ли християнинът да се допитва до хороскопи?
Споделете тази страница: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries