settings icon
share icon
Въпрос

Ще има ли полове в рая?

Отговор


Матей 22:30 говори за това, че хората след възкресението няма да бъдат в брак – те стават „като ангелите“. Това обаче не означава, че хората са без пол. Местоимението от мъжки, а не среден род се използва много пъти за описание на ангели (и ТОЙ беше като...външният МУ вид беше като и т.н.). Така че няма реално основание да смятаме, че ангелите са същества без пол.

В Библията няма нищо, което да показва, че хората ще загубят или променят пола си на небето. В книга Откровение (глави 21-22) изглежда, че Бог прави нещата не просто такива, каквито са били в Едемската градина, но дори и по-добри. Не забравяйте, че полът не е нещо лошо - всъщност е нещо добро. Бог създаде Ева, защото Адам се нуждаеше от някой, който да го допълва. Бракът (иначе невъзможен без различни полове), модел на взаимоотношение между мъж и жена, е илюстрация на взаимоотношението между Христос и Църквата. Църквата е невястата, а Христос е младоженецът (Ефесяни 5:25-32).

Въпреки, че Библията не говори изрично за това, изглежда като най-вероятно хората да запазват пола си след смъртта. Нашият пол е част от това, което сме. Полът е повече от физически – той е част от самата ни природа и част от начина, по който се отнасяме към Бога. Затова най-вероятно полът ще бъде усъвършенстван и прославен във вечността. Важно е да се отбележи, че Исус също запази пола си след неговата смърт и възкресение.

EnglishВърнете се обратно на основната българска страница

Ще има ли полове в рая?
Споделете тази страница: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries