settings icon
share icon
Въпрос

Какво е местоположението на Едемската градина?

Отговор


Единственото нещо, което Библията ни казва относно Едемската градина, се намира в Битие 2:10-14: „И река изтичаше от Едем да напоява градината, от гдето се разклоняваше и стана четири главни реки . Името на едната е Фисон; тя е, която обикаля цялата Евилатска земя, гдето има злато. И златото на оная земя е добро там има още бделий и ониксов камък.Името на втората река е Гион; тя е, която обикаля цялата Хуска земя. Името на третата река е Тигър: тя е, която тече на изток от Асирия. А четвъртата река е Ефрат." Точната идентичност на реките Фисон и Гион е неизвестна, но Тигър и Ефрат са добре познати.

Ако споменатите Тигър и Ефрат са същите реки под тези имена днес, това би поставило Едемската градина някъде в Средния Изток, вероятно в Ирак. Не може да бъде просто съвпадение, че регионът на Средния Изток е там, където планетата е била най-пищна – мястото, където е била Едемската градина. Ако петролът е, както повечето учени вярват, първоначално изгнила растителност и животинска материя, тогава това е областта, където можем да очакваме да открием най-големи залежи от петрол. Тъй като Градината била въплъщение на съвършенството, е естествено, че разлагането на земните най-съвършени и тучни органични материали биха произвели огромни залежи от най-добрия петрол на земята.

Хората напразно са търсели Едемската градина в продължение на векове. Хората твърдят за много места, че са оригиналното местоположение на Едемската градина, но не можем да бъдем сигурни. Какво се е случила с Едемската градина? Библията не казва нищо определено. Вероятно Едемската градина била напълно разрушена по време на Потопа или лежи, разлагаща се в петрол, погребана под векове пясъчни наноси.

EnglishВърнете се обратно на основната българска страница

Какво е местоположението на Едемската градина?
Споделете тази страница: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries