settings icon
share icon
Въпрос

Как мога да остана фокусиран върху Христос?

Отговор


В нашия забързан свят е лесно да загубим от поглед истинската си цел в живота - поклонението на Бог. В стремежа си да остане съсредоточен върху Бог всеки вярващ има свой собствен начин да запази този фокус. Нуждите на всеки индивид са различни. Всеки човек може да запомня стих от Писанието всяка седмица; друг може да има изучаване на Библията всяка сутрин; трети може да има за цел да споделя посланието на Евангелието поне с един човек всяка седмица. Всяко от тези неща държи Христос в челните редици на ума.

Също така, всички тези дейности имат нещо общо по между си. Всяка една от тях е нещо, което вярващите могат да правят, за да запазят фокуса си там, където трябва. Това е предаване - предаване на Исус Христос, на Бог. Предаване на целия живот: нужди, грижи, болки, радости, похвали. Предаване на физическото, емоционалното, умственото и духовното. Помислете за следните стихове: Римляни 12: 1: "И така, моля ви, братя, поради Божиите милости да представите телата си в жертва жива, свята, благоугодна на Бога, като ваше духовно служение. "Каза още и на всички:Ако някой иска да дойде след Мене, нека се отрече от себе си, нека носи кръста си всеки ден и нека Ме следва. Защото, който иска да спаси живота си, ще го изгуби; а който изгуби живота си заради Мене, той ще го спаси.“ Римляни 6:13:" Нито предоставяйте телесните си части като оръдия на неправдата; а предоставяйте себе си на Бога като оживели от мъртвите и телесните си части на Бога като оръдия на правдата. "

Един предаден на Бог живот е свързан с доверие. Доверие , че Бог има вашите най-добри интереси в сърцето си. Доверие, че на Неговото Слово може да се вярва и да се приема категорично. Доверие, че всички ваши нужди ще бъдат удовлетворени. Предадения живот на бог снема фокуса от себе си и го поставя върху Христос, което се демонстрира чрез послушание. Пастор Рик Уорън от църквата Saddleback в Лейк Форест, Калифорния, пише: "Предаването не е най-добрият начин на живот; това е единственият начин да се живее. Нищо друго не работи. Всички други подходи водят до разочарование и самоунищожение." Няма по-добър начин да останете съсредоточени вярващи, отколкото да предадете напълно живота си на Господ.

EnglishВърнете се обратно на основната българска страница

Как мога да остана фокусиран върху Христос?
Споделете тази страница: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries