settings icon
share icon
Въпрос

Как мога да евангелизирам моите приятели и семейство, без да ги дразня или притискам?

Отговор


Всеки християнин има или член от семейството, приятел, колега или познат, който не е християнин. Споделянето на благовестието с другите винаги е трудно. Споделянето на благовестието става дори по-трудно, когато то включва някой, с когото сте близки. Библията ни казва, че някои хора ще бъдат подразнени от благовестието (Лука 12:51-53). Особено проблемно е да рискувате да засегнете някой, с когото имате чест контакт. Въпреки това на нас ни е заповядано да споделяме благовестието – нямате извинение да не го правите (Матей 28:19-20; Деяния 1:8 1 Петрово 3:15).

И така, как ние можем да евангелизираме нашите членове на семейство, приятели, колеги и/или познати? Най-важното нещо, което можете правите, е да се молите за тях. Молете се Бог да промени техните сърца и да отвори техните очи (2 Коринтяни 4:4) към истината на благовестието. Молете се Бог да ги убеди в Неговата любов към тях и тяхната нужда от спасение чрез Исус Христос (Йоан 3:16). Молете се за мъдрост как можете да им послужите (Яков 1:5). В допълнение към молитвата вие също така трябва да живеете богоугоден християнски живот пред тях, така че те да могат да видят промяната, която Бог е направил във вашия собствен живот (1 Петрово 3:1-2). Както е казал свети Франсоа от Асис, „Проповядвайте Евангелието по всяко време и когато е необходимо използвайте думи.”

Най-после, вие трябва да дерзаете и да бъдете смели във вашето истинско споделяне на Евангелието. Разгласявайте посланието за спасението чрез Исус Христос на вашите приятели и семейство (Римляни 10:9-10). Винаги бъдете готови да говорите за вашата вяра (1 Петрово 3:15), правейки това с умереност и внимание. В края на краищата, ние трябва да оставим спасението на нашите любими хора на Бога. Божията сила и благост са тези, които спасяват хората, а не нашите усилия. Най-доброто и най-хубавото нещо, което можем да направим, е да се молим за тях, да им свидетелстваме и да живеем християнски живот пред тях!

EnglishВърнете се обратно на основната българска страница

Как мога да евангелизирам моите приятели и семейство, без да ги дразня или притискам?
Споделете тази страница: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries