settings icon
share icon
Въпрос

Какво ще се случи според пророчеството за последни времена?

Отговор


Библията разказва много за последните времена. Почти всяка книга на Библията съдържа пророчество, което засяга последните времена. Вземането на всички тези пророчества и организирането им може да бъде трудно. Ето много кратко резюме за това, което Библията заявява, че ще стане в последните времена:

Христос ще вземе всички новородени вярващи, които са част от църквата (новозаветните светии) от земята – събитие, известно като Грабването (1 Солунци 4:13-18; 1 Коринтяни15:51). Тези вярващи ще бъдат наградени за добри дела и служението през времето си на земята на Христовото съдилище, или ще изгубят награди, но не и вечен живот, заради липса на служение и покорство (1 Коринтяни 3:11-15; 2 Коринтяни 5:10).

Антихристът (звяра) ще се възцари и ще подпише мирен пакт (договор) с Израел за седем години (Данаил 9:27). Този седемгодишен период е известен като Скръбта. По време на Скръбта ще има ужасни войни, глад, болести и природни бедствия. Бог ще излива гнева Си срещу греха, злото и порочността. Скръбта ще съдържа четирите конника на апокалипсиса и седемте печата, тръби и чашите с гняв.

Около средата на 7 години, антихристът ще наруши мирния договор с Израел и ще обяви война срещу тях. Антихристът ще извърши мерзостта, която докарва запустение и ще установи изображение на себе си, за да му се покланят в храма (Данаил 9:27; 2 Солунци 2:3-10). Втората половина на Скръбта е известна като Голямата скръб и времето на утеснението на Яков.

В края на седемте години на Скръбта антихристът ще започне финална атака срещу Йерусалим, кулминираща в Битката при Армагедон. Исус Христос ще се върне, ще унищожи антихриста и неговите армии и ще ги хвърли в огненото езеро (Откровение 19:11-21). Христос тогава ще върже Сатана в Бездната за 1000 години и ще управлява Неговото земно царство през тези 1000 години (Откровение 20:1-6).

В края на 1000 години Сатана ще бъдат пуснат, победен отново и след това хвърлен в огненото езеро (Откровение 20:7-10). Христос тогава ще съди всички невярващи (Откровение 20:10-15) пред Големия бял престол, хвърляйки ги всички в огненото езеро. След това Христос ще въведе Ново небе и Нова земя – вечното жилище за вярващите. Там повече няма да има никакъв грях, мъка или смърт. Също така, Новият Йерусалим ще слезе от небето (Откровение глави 21-22).

EnglishВърнете се обратно на основната българска страница

Какво ще се случи според пророчеството за последни времена?
Споделете тази страница: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries