settings icon
share icon
Въпрос

Ще има ли храм в Йерусалим през последните времена?

Отговор


Библията споменава, че някои събития от последните времена ще се случват в храм в Йерусалим (Даниил 9:27; Матей 24:15). 2 Солуняни 2: 4, говорейки за Антихриста, ни казва: „който така се противи и се превъзнася над всеки, който се нарича Бог, или на когото се отдава поклонение, така че той седи както бог в Божия храм и представя себе си за Бог. ". Преди да се случат някои събития от последните времена, в Йерусалим трябва да присъства храм. Това ще бъде третият храм — първият беше на Соломон; а вторият беше на Зоровавел, по-късно разширен от Ирод.

Все още съществува „малък" проблем, а именно, че Ислямският купол върху скалата се намира на мястото, където се предполага, че е еврейският храм трябва да бъде. Мюсюлманите вярват, че това е мястото, от което Мохамед се е възнесъл на небето, което го прави най-свещеното от мюсюлманските светилища. Предвид днешния политически климат е немислимо евреите да превземат това място и да построят там храм. Но преди или по време на скръбта, храмът ще бъде построен, вероятно в резултат на завета на Антихриста с Израел (Даниил 9: 24-27).

Изграждането на храма ще бъде сигурен индикатор, че пророчествата от последните времена се изпълняват. Това ще бъде храмът от епохата на скръбта, който Антихристът ще оскверни със своята „мерзост, която причинява опустошение", спомената от Христос в Марк 13:14. Грабването може да настъпи всеки момент — възстановяването на храма не трябва да се случва първо — така че е важно да сте готови.

EnglishВърнете се обратно на основната българска страница

Ще има ли храм в Йерусалим през последните времена?
Споделете тази страница: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries