settings icon
share icon
Въпрос

Тълкуване на сънищата на християните? Нашите сънища от Бог ли са?

Отговор


GotQuestions.org не е услуга за тълкуване на сънища на християни. Ние не тълкуваме сънища. Ние силно вярваме, че сънищата на хората и тяхното значение, е нещо само между тях и Бог. Бог все още ли говори чрез сънища? Бог е говорил на хора много пъти в Писанията чрез значението на сънищата им. Примерите са Йосиф, синa на Яков (Битие 37:5-10), Йосиф, мъжа на Мария (Матей 2:12-22), Соломон (3 Царе 3:5-15) и няколко други (Данаил 2:1; 7:1; Матей 27:19). Има също и пророчество на пророк Йоил (Йоил 2:28), цитирано от Апостол Петър в Деяния 2:17, което споменава, че Бог използва сънищата. Така че простия отговор е да, Бог може и говори чрез сънища.

Все пак, има разлика в това как ние прилагаме тази истина днес. Едно нещо, което трябва да се има предвид е, че Библията е завършена, като покрива всичко, което ние трябва да знаем от сега до вечността. С това не казваме, че Бог не върши чудеса и не говори чрез сънища днес. Разликата е, че Бог вече е разкрил начина, по който е решил да говори с човечеството от сега до вечността – чрез Библията. Всяко нещо, което казва Бог, независимо дали е сън, видение, внушение или „тих и тънък глас”, трябва да е в пълно съгласие с това, което Той вече е разкрил в Словото Си. Сънищата не могат да имат приоритет пред Писанията. Отново, АКО Бог говори на някой човек в сън, посланието Му ще бъде в абсолютно съгласие с Неговото Слово. Благодарение на нашата вяра във вдъхновеността, авторитета и достатъчността на Писанието, ние намираме за много малко вероятно Бог да говори редовно чрез сънища днес. В същото време, не можем окончателно да отречем тази възможност, въз основа Писанието.

Ако сте имали сън и чувствате, че Бог може би ви го е дал, в молитва изпитайте Словото на Бог и се уверете, че съня ви е в съгласие с Писанието. Ако е така, в молитва обмислете какво Бог иска от вас да направите в отговор на вашия сън (Яков 1:5). В Писанието, когато някой имаше сън от Бога, Бог винаги изясняваше значението на съня или пряко на човека, или чрез ангел или чрез посланик (Битие 40:5-11; Данаил 2:45; 4:19). Когато Бог ни говори, Той прави така, че посланието му да е ясно разбираемо.

EnglishВърнете се обратно на основната българска страница

Тълкуване на сънищата на християните? Нашите сънища от Бог ли са?
Споделете тази страница: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries