settings icon
share icon
Въпрос

Знае ли Бог бъдещето?

Отговор


Библията е винаги напълно точна, включително нейното пророческо съдържание. Разгледайте например пророчеството, че Христос ще се роди във Витлеем в Юдея, както е предсказано в Михей 5:2. Михей дава пророчеството си около 700 г. пр. Хр. Къде се ражда Христос след седем века? Във Витлеем в Юдея (Лука 2:1-20; Матей 2:1-12).

Питър Стоунър в „Науката говори" показва, че съвпадението в пророческите Писания е изключено според теорията на вероятностите. Като взима само осем пророчества за Христос, Стоунър открил, че вероятността един човек да изпълни всичките осем пророчества е 1 на 10 на 17-та степен. Това би било вероятност 1 на 100,000,000,000,000,000. Разбира се, Исус е изпълнил много повече от осем пророчества! Няма съмнение, че Библията е напълно точна при предсказването на бъдещето.

Тъй като Бог може да предскаже бъдещето, Той, разбира се, знае бъдещето. Исая е записал тези думи за Бог: „Помнете предишните неща от древността: Защото Аз съм Бог, и няма друг; Аз съм Бог, и няма подобен на Мене, Който от началото изявявам края, И от древните времена нестаналите още неща, И казвам: Намерението Ми ще устои, И ще извърша всичко що Ми е угодно". (Исая 46:9-10). Бог е Единственият, който може да стои в началото и точно да обяви края.

Бог е вездесъщ; Той знае всичко действително и възможно. Бог е също вечен (Псалом 90:2). Като вечен, вездесъщ Бог Той е изживял нашите вчера, нашите днес и нашите утре, миналото, настоящето и бъдещето. Бог е Алфата и Омегата, Началото и Краят (Откровение 21:6).

Има пророчества в Библията, които още чакат да бъдат изпълнени. Тъй като Бог знае бъдещето, можем да разчитаме всички пророчества да се изпълнят накрая. Събитията се случват в божия календар според Неговия план. Ние знаем кой държи бъдещето – единственият истински, личностен, вечен и всезнаещ Бог на Библията.

EnglishВърнете се обратно на основната българска страница

Знае ли Бог бъдещето?
Споделете тази страница: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries