settings icon
share icon
Въпрос

Защо Исус нарежда на хората да не разказват на другите за чудесата, извършени от Него?

Отговор


След като изцелил прокажения (Марк 1:41-42), „Исус на часа го отпрати, и му заръча строго, като му каза: Внимавай да не кажеш никому нищо; но за свидетелство на тях…" (Марк 1:43-44). За нашето мислене ни се струва, че Исус би искал всеки да узнае за чудото. Но Исус знаел, че известността на такива чудеса би могла да навреди на Неговата мисия и да отклони общественото внимание от Неговото послание. Марк е записал, че точно това се е случило. Развълнуван от чудотворното си изцеление, мъжът не се подчинил. В резултат се наложило Христос да премести служението Си извън града в пустинните области (Марк 1:45) „така щото Исус не можеше вече да влезе явно в някой град, но се намираше вън в уединени места; и дохождаха при Него отвсякъде."

Нещо повече, въпреки че бил изцелил прокажения, Христос все пак поискал от него да се подчини на действащия закон – да отиде незабавно при свещеника без да се спира да разказва за изцелението си. Възможно било също, ако не отиде веднага, злонамерени хора да го изпреварят и да настроят свещеника и да му попречат да обяви изцелението за истинско, защото е извършено от Исус. За да няма предразсъдъци сред евреите, че това е истинско чудо, е от допълнително значение свещеникът да го обяви за истинско изцеление.

Накрая Исус не искал хората да съсредоточават вниманието си върху чудесата, извършвани от Него, а върху посланието, провъзгласявано от Него и смъртта, която Той ще понесе. Същото важи и днес. Бог би предпочел да насочим вниманието си върху изцелителното чудо на спасението чрез Исус Христос вместо да се концентрираме върху други изцеления и/или чудеса.

EnglishВърнете се обратно на основната българска страница

Защо Исус нарежда на хората да не разказват на другите за чудесата, извършени от Него?
Споделете тази страница: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries