settings icon
share icon
Въпрос

Как могат да бъдат преодолени демоничните крепости?

Отговор


Преди демоничните крепости да могат да бъдат преодолени, трябва да разберем какво точно представляват те. Думата крепост се появява само веднъж в Новия завет (2 Коринтяни 10: 4), а гръцката дума, преведена „крепост“ означава „укрепление като замък“. В този пасаж апостол Павел инструктира църквата в Коринт за това как да се бори и „Понеже събаряме помисли и всичко, което се издига високо против познанието на Бога, и пленяваме всеки разум да се покорява на Христос. “ (2 Коринтяни 10: 5). Те правят това не като използват оръжията на света, а чрез „божествена сила“. Високомерните аргументи и мнения са резултат от гордост и зли и суетни въображения, самите крепости, в които живеят демоните. Това е същността на демоничната война - силата на Бог да преодолее крепостите на демоните.

В Ефесяни 6: 10–18 Павел описва ресурсите, които Бог предоставя на своите последователи - Божиите доспехи. Тук ни е казано как в смирение и зависимост трябва да се възползваме от божиите ресурси. Обърнете внимание, че трябва да бъдем силни „в Господа“ и „в силата на Неговата мощ“. Ние не превземаме демонични крепости със собствени сили. Ние се предпазваме с първите пет части защитна броня и притежаваме единственото нападателно оръжие - мечът на Духа, който е Божието Слово. Ние правим всичко това „ като се молите в Духа по всяко време с всякаква молитва и прошение, бодърствайте в това с неуморно постоянство и молба за всички светии “(стих 18). В стихове 12 и 13 от Ефесяни 6 Павел пише: „ Защото нашата борба не е срещу кръв и плът, а срещу началствата, срещу властите, срещу световните управители на тази тъмнота, срещу злите духове под небето. Затова вземете Божието всеоръжие, за да можете да противостоите в злия ден и като надвиете на всичко, да устоите“

Един навик, който всеки вярващ трябва да развие, е да се съсредоточи върху Ефесяни 6: 10–18 и да се „облича“ духовно всеки ден. Ще изминем дълъг път за постигане на победа над дявола и неговите схеми. Тук Павел заявява, че докато ходим в плът (живеем и дишаме в това човешко тяло), ние не воюваме според плътта (не можем да водим духовни битки с плътски оръжия). Вместо това, докато се фокусираме върху ресурсите и оръжията с духовна сила, можем да видим как Бог ни дава победа. Никоя демонична крепост не може да устои на молещи се християни, облечени в оръжията на Бога, борещи се с помощта на Божието Слово и упълномощени от Неговия Дух.


EnglishВърнете се обратно на основната българска страница

Как могат да бъдат преодолени демоничните крепости?
Споделете тази страница: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries