settings icon
share icon
Въпрос

Какво казва Библията за предсмъртното повярване?

Отговор


Най-известното предсмъртно/в последния момент повярване в Христос в Библията е случаят на разбойника, разпънат до Исус (Лука 24:39-43). Само минути преди собствената си смърт този престъпник бил невярващ подигравач на Христос (Матей 27:44). Обаче, в последния момент престъпникът се покайва и признава Исус за небесен Цар. Господ му дава благословеното обещание: „Днес ще бъдеш с мен в Рая“.

Въпреки че историята за разбойника на кръста показва, че са възможни повярвания в последния момент, Библията ни предупреждава да се покаем сега, без да чакаме друг момент. Йоан Кръстител предупреждавал: „Покайте се, понеже наближи небесното царство“ (Матей 3:2).Исус имал идентично послание относно необходимостта от незабавно покаяние (Матей 4:17).

Библията ни предупреждава за краткостта на живота. „Защото вие сте пара, която се явява, и после изчезва“ (Яков 4:14). Не сме учени да обмисляме да повярваме някой ден, а да повярваме днес! „Днес, ако чуете Неговия глас, Не закоравявайте сърцата си“. (Евреи 4:7). Никой от нас не знае колко време имаме останало в този живот или какви ще бъдат обстоятелствата на нашата смърт. Можем да умрем по внезапен, неочакван начин, който ще попречи на предсмъртното повярване. Единственият разумен избор е да се покаем и да повярваме в Исус Христос днес. „В благоприятно време те послушах и в спасителен ден ти помогнах. Ето сега е благоприятно време! Ето сега е спасителен ден!“ (2 Коринтяни 6:2).

EnglishВърнете се обратно на основната българска страница

Какво казва Библията за предсмъртното повярване?
Споделете тази страница: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries