settings icon
share icon
Въпрос

Могат ли християни от различни деноминации да се срещат или женят?

Отговор


Може ли един баптист да се ожени за петдесятен християнин? Може ли лутеранин да излиза с презвитерианец? Най-важният въпрос е дали и двамата познават Исус Христос като Спасител. Библията говори за „впрегнати неравно“ (2 Коринтяни 6:14), но това се отнася само за вярващи и невярващи. Това не се отнася за двама вярващи, които се оказва, че имат различни вярвания. Ако и двамата познават Исус Христос като Спасител, няма причина, библейски, да не могат да излизат на срещи и/или да се женят.

Това обаче не означава, че няма да има потенциални проблеми. Ако връзката стане сериозна и потенциално води до брак, двойката трябва да седне и да се съгласи каква църква да посещава. Ако има големи разногласия в доктриналните вярвания, двамата трябва да се съгласят, че може да имат доктринални различия и в същото време да се съгласят как да отглежда децата си и как да живеят според християнската вяра. Най-добре е двойката да има съгласие доктринално, но най-важният въпрос е вярата в Христос, любовта един към друг и желанието да имат взаимоотношения, които почитат Бога.

Очевидно е, че това се отнася само за различните деноминации на християнската вяра. Истинските вярващи в Христос не трябва да се женят за членове на култове и/или фалшиви религии, които твърдят, че са християни. Познаването и приемането на основните доктрини на християнската вяра е от решаващо значение за една двойка, която се надява да има успешна, почитаща Бога връзка или брак.

EnglishВърнете се обратно на основната българска страница

Могат ли християни от различни деноминации да се срещат или женят?
Споделете тази страница: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries