settings icon
share icon
Въпрос

Грях ли е кибер/телефонният секс?

Отговор


В Библията никъде не се споменава за кибер-секс (киберсекс) или телефонен секс, очевидно, защото „кибер-нещо“ и „телефонно-нещо“ не са били възможни в библейски времена. Отговорът на този въпрос зависи донякъде от това дали участващите хора са женени. В рамките на брака кибер-сексуалният/телефонният секс би попаднал под принципа на „взаимното съгласие“ от 1 Коринтяни 7:5. За повече информация, моля, вижте нашата статия за това какви сексуални отношения са позволени в контекста на брака.

Извън брака, Божието Слово ни дава някои принципи, които определено биха били приложими за кибер/телефонния секс. Филипяни 4:8 ни казва: „Най-накрая, братя, всичко, което е истинно, което е честно, което е праведно, което е чисто, което е любезно, което е благодатно, ако има нещо добродетелно и ако има нещо похвално – това зачитайте.” . Освен това има много текстове, които показват, че сексът извън брака е грях (Деяния 15:20; 1 Коринтяни 5:1; 6:13,18; 7:2; 10:8; 2 Коринтяни 12:21; Галатяни 5 :19; Ефесяни 5:3; Колосяни 3:5; 1 Солунци 4:3; Юда 7). Самият Исус ни учи, че да желаеш нещо, което е греховно, също е греховно: „Чули сте, че е било казано: „Не прелюбодействай.“ Но Аз ви казвам, че всеки, който гледа жена, за да я пожелае, вече е прелюбодействал с нея в сърцето си.” (Матей 5:27-28). В Притчи 23:7 се казва: „защото каквито са мислите в душата му – такъв е и той. “.

Кибер сексът и сексът по телефона по същество са желание за нещо, което е греховно (блудство или прелюбодеяние). Те са фантазиране за това, което е неморално и нечисто. В никакъв смисъл кибер или телефонният секс не може да се счита за благороден, правилен, чист, прекрасен, възхитителен, отличен или похвален. Кибер сексът и сексът по телефона са виртуална изневяра. Чрез тях фантазираме за човек похотливо и насърчаванме други към неморална похот. Те вкарват човек в капана на „все по-голямото нечестие“ (Римляни 6:19). Човек, който е неморален в ума и желанията си, в крайна сметка ще стане неморален в действията си. Да, извън брака киберсексът и сексът по телефона са греховни.

EnglishВърнете се обратно на основната българска страница

Грях ли е кибер/телефонният секс?
Споделете тази страница: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries