settings icon
share icon
Въпрос

Кой е най-добрият начин да благовестваш на някой, който е в секта или фалшива религия?

Отговор


Най-важното нещо, което можем да направим за тези, които участват в секти или фалшиви религии, е да се молим за тях. Ние трябва да се молим Бог да промени техните сърца и да отвори очите им (2 Коринтяни 4:4). Ние трябва да се молим Бог да ги убеди за нуждата им от спасение чрез Исус Христос (Йоан 3:16). Без силата на Бог и убеждаването от Светия Дух, ние никога няма да успеем да убедим някого в истината (Йоан 16:7-11).

Ние също трябва да живеем един благочестив християнски живот пред тях, така че те да могат да видят промяната, която Бог е направил в нашия собствен живот (1 Петър 3:1-2). Ние трябва да се молим за мъдрост как можем да им послужим по един мощен начин (Яков 1:5). След всичко това, трябва да сме в готовност и бъдем смели в нашето действително споделяне на Евангелието. Ние трябва да прокламираме посланието за спасение чрез Исус Христос (Римляни 10:9-10). Винаги трябва да бъдем готови да защитаваме нашата вяра (1 Петър 3:15), но трябва да го правим с внимание и уважение. Аз съм се срещал с няколко членове на секта веднъж и приятеля, който беше с мен, прогласи истината, но той не го направи с внимание и уважение. Всъщност, сектантите бяха далеч „по-подобни на Христос” в отношението и държанието си от моя приятел. Ние може да бяхме спечелили битката за истината, но ние загубихме войната за душите на онези, които се стремяхме да достигнем.

В крайна сметка, ние трябва да оставим спасението на онези, на които сме свидетели, на Бог. Божията сила и благодат са тези, които спасяват хората, а не нашите усилия. Макар да е добре и мъдро да бъдем подготвени мощно да се защитим и да имаме познания в областта на фалшивите вярвания, пред които сме изправени – нито едно от тези неща няма да доведе до обръщението на онези, които са в капана на лъжите на сектите и фалшивите религии. Най-доброто нещо, което можем да направим, е да се молим за тях, да им свидетелстваме и да живеем християнски живот пред тях – вярвайки, че Светия Дух ще извърши работата на привличане, убеждаване и обръщение.

EnglishВърнете се обратно на основната българска страница

Кой е най-добрият начин да благовестваш на някой, който е в секта или фалшива религия?
Споделете тази страница: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries