settings icon
share icon
Въпрос

Колко приоритетно трябва да бъде поклонението в църквта?

Отговор


Ако някой спаси нашия живот, отговорът трябва да бъде благодарност. Когато ни се поднесе подарък, който никога не бихме могли да си позволим, ние огласяме нашата признателност. Поклонението е изразът на нашата благодарност и признателност към Бог. Исус ни е спасил. Божията любов е безусловна. Нашето поклонение признава Неговия авторитет като творец на нашата вселена, както и като спасител на душите ни. Затова, поклонението е един от най-висшите приоритети за вярващия, както и за цялата църква.

Християнството е уникално сред религиите за това, че се основава на личното взаимоотношение с Бог. Изход 34:14 казва: „Не се покланяй на друг бог, понеже Господ, чието име е Ревнив, е ревнив Бог“. Сърцевината на нашата вяра е личното взаимоотношение с нашия създател.

Поклонението е акт, който отпразнува това лично взаимоотношение. Чрез поклонието ние признаваме Неговото господство и божественост. Независимо дали е изразено с музика, викане, молитва или други средства, поклонението е в същността си изразът на близост с Бог. Ние трябва да живеем в подчинение на Божиите заповеди, но това не е студено, безсмислено подчинение, което Той желае. Второзаконие 6:5 казва: „и да възлюбиш Господа твоя Бог с цялото си сърце, с цялата си душа и с всичката си сила“.

Църквата е събранието на всички, които се обаждат при името на Бог, като се възползват от благодатта, предложена ни чрез смъртта на Исус на кръстта. Казано ни е да правим ученици и да живеем в подчинение на Бог. 1 Йоаново 3:24 казва: „И който пази неговите заповеди, пребъдва в Бога и Бог в него“. Всеки член на църквата е призован да се покланя на Бог. Всеки от нас трябва да прекарва време в молитва като говори на Бог от сърцето. Трябва да четем Неговите думи в Писанията и да размишляваме върху тях в сърцата си. Личното време за поклонение е съществено за нашата лична духовна зрялост. Като тяло от вярващи трябва да бъдем последователно включени в поклонение чрез пеене, чрез молитва, чрез получаване на знание за Словото и чрез упражняването на нашите духовни дарби за ползата на църквата. Поклонението е от най-висок приоритет за църквата.
EnglishВърнете се обратно на основната българска страница

Колко приоритетно трябва да бъде поклонението в църквта?
Споделете тази страница: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries