settings icon
share icon
Въпрос

Трябва ли човек да посещава църква за да отиде на небето?

Отговор


Спасението е в Христос. "Защото Бог толкова възлюби света, че даде Своя Единороден Син, за да не погине нито един, който вярва в Него, но да има вечен живот." (Йоан 3:16). Бог дава Своя Син за да можем ние да имаме вечен живот като по този начин премахва необходимостта да правим добри дела, включително да ходим на църква, за да можем да отидем на небето („небето“ в Библията е метафора за рая, за Божието Царство). Вечният живот се получава само чрез вяра само в Христос. „ Който има Сина, има този живот; който няма Божия Син, няма този живот.“ (1 Йоаново 5:12). Тези, които вярват в Христос, които приемат Неговата жертва като заплащане за техните грехове, те ще прекарат вечността в небето. Тези, които Го отхвърлят – няма.

Няма такъв брой църковни посещения, които да осигурят вечността в небето. Няма брой отсъствия от църква, които да предизвикат загуба на спасението. Вселенската Църква се състои от всички вярващи, които вярват в Христос, за Божия слава, и това е Тялото Христово (Колос. 1:18) и Невястата Христова (Откр. 21:2). Църквата е място за християнско общение. В допълнение, като членове на Тялото Христово, ние имаме определени дарби от Духа и трябва да ги използваме за Божия прослава и за изграждането на другите членове на Тялото. За да функционира правилно църковното тяло, всички негови членове трябва да са заедно (1 Кор. 12:14-20).

Християните са „нови създания“ в Христос (2 Кор. 5:17). Те имат желание да посещават църква, защото разбират, че това е изключително важно за тяхното духовно развитие и съзряване. От друга страна, нежелание да се посещава църква може да бъде показателно за липса на духовен растеж или заблуждения относно „организираната религия“. Наистина, днес има фалшиви църкви и няма съвършена църква. Истинската, вселенска Църква е изобразена в онези събрания, където доктрините са базирани върху Свещеното Писание, където Христос е почитан във всичко, в които хората се покланят на Бога заедно и където хората си служат един на друг. Въпреки, че редовното посещение на църква не гарантира вечен живот, това е от изключителна важност за християните.


EnglishВърнете се обратно на основната българска страница

Трябва ли човек да посещава църква за да отиде на небето?
Споделете тази страница: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries