settings icon
share icon
Въпрос

Какво казва Библията за бисексуалността? Грях ли е да си бисексуален?

Отговор


В Библията никъде не се споменава директно за бисексуалността. Въпреки това, от библейските изобличения на хомосексуалността става ясно, че бисексуалността също би се считала за греховна. Левит 18:22 обявява сексуалните отношения със същия пол за мерзост. Римляни 1:26-27 осъжда сексуалните отношения между един и същи пол като изоставяне на това, което е естествено. Първо Коринтяни 6:9 казва, че хомосексуалистите няма да наследят Божието царство. Тези истини важат еднакво както за бисексуалните, така и за хомосексуалистите.

Библията ни казва, че човек става бисексуален или хомосексуален поради греха (Римляни 1:24-27). Това не означава непременно грехове, които лицето е извършило. По-скоро се отнася до самия грях. Грехът изкривява и покварява всичко в творението. Бисексуалността и хомосексуалността са причинени от греха, който ни „уврежда“ духовно, умствено, емоционално и физически. Грехът е чумата, а бисексуалността е просто един от симптомите.

Много християни погрешно се фокусират върху бисексуалността и хомосексуалността като особено зли грехове. Библията никъде не описва хомосексуалността като по-малко простим от всеки друг грях. Бисексуалният е на същия брой крачки от спасението като "моралният" легалист. Бог предлага прошка на всеки, който би се доверил на Исус Христос за спасение. Това включва тези, които участват в бисексуалността. След като бъде получено спасението чрез Христос, Бог ще започне процеса на унищожаване на делата на плътта (Галатяни 5:19-21) и развитие на плода на Духа (Галатяни 5:22-23). Понякога Бог премахва желанието ни за определен грях, а друг път ни дава сила да устоим на изкушението. Процесът на трансформация отнема цял живот. Когато се проваляме, Бог е верен да ни прости и очисти (1 Йоан 1:9). Той също така е верен да завърши Своето дело в нас (Филипяни 1:6). Обещанието за „ново творение“ е достъпно за всеки, който ще се довери на Христос (2 Коринтяни 5:17).

EnglishВърнете се обратно на основната българска страница

Какво казва Библията за бисексуалността? Грях ли е да си бисексуален?
Споделете тази страница: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries