settings icon
share icon
Въпрос

Използвал ли е Бог „Големия взрив", за да създаде вселената?

Отговор


Някои християни са яростни противници на теорията за „Големия взрив". Те гледат на нея като на опит да се обясни произхода на вселената извън Бог. Други го приписват на теорията за Големия взрив с виждането, че Самият Бог е причинил Големия взрив. Бог в Своята безкрайна мъдрост и сила можеше да избере начина на Големия взрив да създаде вселената, но не го е направил. Причината, която може абсолютно да бъде изтъкната, е че Библията оспорва такъв начин. Ето някои от противоречията между Библията и теорията за Големия взрив:

В Битие 1 Бог създал земята преди слънцето и звездите. Теорията за Големия взрив изисква това да бъде наобратно. В Битие 1 Бог създал земята, слънцето, луната, звездите, растителния живот, животинския живот и човечеството в отрязък от шест 24-часови дена. Теорията за Големия взрив изисква милиарди години. В Битие 1 Бог създал цялата материя чрез Своето изговорено Слово. Теорията за Големия взрив започва с вече съществуваща материя и никога не обяснява първоначалния източник или причина за материята.

В Битие 1 Бог вдъхнал живот в тялото на съвършено създадения Адам. Теорията за Големия взрив изисква милиарди години и милиарди случайни вероятности, за да се стигне до първия човек и тя никога не може да обясни как се е случило неживият атом да „еволюира" в първата микроскопична форма на живот. В Библията Бог е вечен, а материята и вселената не са. Има различни версии на теорията за Големия взрив, но в повечето от тях вселената и/или материята е вечна. в Битие 1 съществуването на Бог се приема: „В началото Бог…" Целта на теорията за Големия взрив е да отрече Неговото съществуване.

EnglishВърнете се обратно на основната българска страница

Използвал ли е Бог „Големия взрив", за да създаде вселената?
Споделете тази страница: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries