settings icon
share icon
Въпрос

Какво казва Библията за некромантията?

Отговор


Некромантията се определя като извикването на духовете на мъртвите с цел магическо разкриване на бъдещето или повлияването на хода на събития. В Библията некромантията се нарича също „врачуване", „магьосничество" и „спиритизъм" и е забранена многократно (Левит 19:26; Второзаконие 18:10; Галатяни 5:19-20; Деяния 19:19) като мерзост пред Бог. Това е нещо, срещу което Господ говори категорично, и трябва да се избягва както всяко друго зло. Причината за това е двойна.

Първо, некромантията включва демони и отваря този, който я практикува за демонични атаки. Сатаната и неговите демони се опитват да ни разрушат, а не да ни внушат истина или мъдрост. Казва ни се, че нашият „противник, дяволът, като ревящ лъв обикаля, търсейки кого да погълне" (1 Петрово 5:8). Второ, некромантията не разчита на Господ за информация, Господа, който обещава свободно да дава мъдрост на всички, които я поискат (Яков 1:5). Това е особено важно, защото Господ винаги иска да ни води към истина и живот, а демоните винаги искат да ни водят към лъжи и сериозна разруха.

Представата, че можем да осъществяваме контакт с духовете на мъртъвците за получаване на информация, е лъжлива. Онези, които опитват такъв контакт, неизбежно контактуват с демонични духове, а не с духовете на мъртвите любими хора. Тези, които умират, веднага отиват на небето или в ада – небето, ако са вярвали в Исус като Спасител, и ада, ако не са вярвали. Няма контакт между мъртвите и живите. Следователно търсенето на мъртвите е ненужно и много опасно.

EnglishВърнете се обратно на основната българска страница

Какво казва Библията за некромантията?
Споделете тази страница: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries