settings icon
share icon
Въпрос

Какво казва Библията за медиумите?

Отговор


Библията е изрично ясна по отношение на медиумите, ченълинга и контактуването с мъртвите. Писанието има добре документирано виждане за практиката на медиумите, ченълинга и гадателството. Левит 19:31 заявява: „Да се не отнесете към запитвачите на зли духове нито към врачовете; не ги издиряйте та да се оскверняват чрез тях…" Левит 20:6 казва: „И човек, който се отнесе към запитвачите на зли духове и към врачовете за да блудствува след тях, против оня човек Аз ще насоча лицето Си и ще го изтребя изсред людете му". Второзаконие 18:12 казва, че допитването до медиуми или контактуването с мъртвите е „омразно". Ясно Бог гледа на тези практики като греховни и напълно без полза.

Саул, могъщ цар на Израил, безвъзвратно стигнал края на своето трагично отпадане от Бог, когато се занимавал с допитване до мъртвите. Саул избрал да търси отговори от медиум, когато Бог не му дал отговорите, които искал. В 1 Царе 28:6-20 Саул поискал от медиум да извика духа на пророка Самуил. Неговата сериозна грешка е спомената по-късно в 1 Летописи 10:13-14, където се подчертава, че Сауловото занимание било погрешно: „Така умря Саул за престъплението, което извърши против Господа, против Господното слово, което не опази, а още, понеже бе се съвещал със запитвачка на зли духове, за да се допита до тях, а до Господа не се допита…"

Като християни трябва да търсим Божиите отговори на нашите въпроси. Молитвата към или „ченълингът" към някакво друго същество е идолопоклонство. Да отправяш молитви към някой мъртвец, включително апостолите, Дева Мария и т.н. не е много различно от това да провеждаш спиритически сеанс и да помолиш мъртъв роднина да ти помогне. Повечето така наречени медиуми са в действителност мошеници, които използват трикове с паметта, подставени участници и специални ефекти да заблуждават хората. Онези, които не са мошеници, си сътрудничат с опасни духовни същества. Слугите на Сатаната умеят да се появяват като духове помощници, което ги улеснява да объркват и развращават хората, които отварят себе си за тях чрез ченълинг.

EnglishВърнете се обратно на основната българска страница

Какво казва Библията за медиумите?
Споделете тази страница: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries