settings icon
share icon
Въпрос

Ангелите имат ли крила?

Отговор


Най-често срещаният образ на ангел, по същество е човек с крила. Това не е библейско. Библията често представя ангелите като хора. Това обаче не означава, че ангелите по своята същност приличат на човешки същества. Освен това Библията много рядко описва ангелите като такива имащи крила. Определено обаче има два вида ангели, споменати в Библията, които имат крила: херувими (Изход 25:20; Езекиил 10) и серафими (Исая 6). Херувимите и серафимите са два вида ангели, вероятно двата най-високопоставени ангелски ордена. Така, че да, някои ангели имат крила.

Библията ни казва, че ангелите са духовни същества (Евреи 1:14). Описанията на херувимите в глава 10 на Йезекиил и серафимите в глава 6 на Исая са изключително необичайни. Ясно е, че Йезекиил и Исая са имали проблеми с точното описание на удивителните видения, които са видели за небето и ангелите. Като духовни същества не е ясно защо ангелите ще се нуждаят от крила. Духовното същество не се нуждае от крила, за да лети. Ангелите не са обвързани от законите на физическата вселена.

И така, имат ли ангелите крила? Да, някои ангели имат крила. Не бива обаче да ограничаваме какво могат или не могат да правят ангелите въз основа на нашето ограничено разбиране за крилете. Някои ангели притежават, както е описано в Библията.


EnglishВърнете се обратно на основната българска страница

Ангелите имат ли крила?
Споделете тази страница: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries