settings icon
share icon
Въпрос

Грешно ли е да имаме статуетки на ангели?

Отговор


Сами по себе си статуетките на ангели не представляват нищо грешно. Това, което го определя дали е грешно, е как човек гледа на статуетката на ангела. Единствената причина, поради която статуетката на ангела би могла да бъде грешна, е ако човекът я идолизира, моли се на нея или й се покланя, неща които Бог забранява (1 Царе 12:21). Ние не се поклавяме на ангели или на статуетки на ангели. Само Бог заслужава поклонение (Псалом 99:5; Лука 4:8) и ние трябва да разчитаме единствено на Него (Псалом 9:10). Библията говори много силно против религиозните образи. В резултат християните трябва да бъдат много внимателни никога да не позволяват образ, било той статуетка на ангел, картина на Исус, сцената на рождението на Исус, т.н. да се превърне в примка или разсейване.

Въпреки че няма нищо греховно в притежаването на статуетки на ангели и на други същества, не трябва да им приписваме никаква свръхестествена сила или влияние върху нашия живот. Никаква статуетка не може да ни защити от вреда, да ни донесе добър късмет или да ни въздейства по някакъв начин. Такива вярвания са просто суеверие, което няма място в живота на християнина. Свързано със суеверието е идолопоклонството, а идолопоклонството е ясно забранено в Писанието, и никой, който го практикува, няма да влезе в Божието Царство (Откровение 21:27).

Също е мъдро да признаем, че не знаем как изглеждат истинските ангели. Статуетките са нечия представа как би могъл да изглежда ангелът.
EnglishВърнете се обратно на основната българска страница

Грешно ли е да имаме статуетки на ангели?
Споделете тази страница: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries