settings icon
share icon
Въпрос

Как трябва християнският партньор да се справи с прелюбодейска връзка, която е завършила с дете?

Отговор


Бракът е завет, който събира двойката духовно и физически. Изневярата причинява опустошаващ удар, който разрушава целостта на брака, често с резултат непоправима вреда. Това може да бъде вярно, особено ако при прелюбодеянието е заченато дете.

Родителската отговорност към детето не се определя от обстоятелствата на зачатието на детето. Раждането на дете чрез прелюбодейски акт е неблагоприятно за всички засегнати страни, но е важно да помним, че детето е невинно и заслужава да има двама родители в своя живот.

Ако съпругата реши да остане при съпруга си, дори след като той е имал връзка, завършила с дете, тя трябва също да бъде готова да прости греха. Библията ни казва, че християните трябва да си прощават един на другиго, точно както Бог ни е простил (Матей 6:14-15). Това означава тя да направи избора да остави зад себе си чувствата си на гняв и ревност.

В идеалния случай съпуга, чийто съпруг е баща на дете от някой друга, ще може да приеме детето като доведен син или доведена дъщеря. Тя не трябва да стои на пътя на съпруга си да изгради взаимоотношение с детето си, въпреки че това може да е болезнено за нея. Той има финансови, духовни и емоционални задължения към всички свои деца (Ефесяни 6:4).

Въпреки че изневярата е грях с възможността да разруши семейства, тя не трябва да бъде краят на брака. Вместо това, двойката трябва да работи дори по-силно за изграждане отново на своето взаимоотношение върху твърдата основа на вярата и подчинението на Исус Христос. Само благодатта и милостта на Бог и силната вяра в Христос ще преведат двойката през тази трудна ситуация. Но благодатта, милостта и вярата са всичките дарове на Бог чрез Светия Дух и са на разположение от Бог за онези, които истински търсят да Го прославят чрез всичките трудности на живота.

EnglishВърнете се обратно на основната българска страница

Как трябва християнският партньор да се справи с прелюбодейска връзка, която е завършила с дете?
Споделете тази страница: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries