settings icon
share icon
Въпрос

Как трябва християнският партньор да се справи с прелюбодейска връзка, която е завършила с дете?

Отговор


Бракът е завет, който събира двойката духовно и физически. Изневярата причинява опустошаващ удар, който разрушава целостта на брака, често с резултат непоправима вреда. Това може да бъде вярно, особено ако при прелюбодеянието е заченато дете.

Родителската отговорност към детето не се определя от обстоятелствата на зачатието на детето. Раждането на дете чрез прелюбодейски акт е неблагоприятно за всички засегнати страни, но е важно да помним, че детето е невинно и заслужава да има двама родители в своя живот.

Ако съпругата реши да остане при съпруга си, дори след като той е имал връзка, завършила с дете, тя трябва също да бъде готова да прости греха. Библията ни казва, че християните трябва да си прощават един на другиго, точно както Бог ни е простил (Матей 6:14-15). Това означава тя да направи избора да остави зад себе си чувствата си на гняв и ревност.

В идеалния случай съпуга, чийто съпруг е баща на дете от някой друга, ще може да приеме детето като доведен син или доведена дъщеря. Тя не трябва да стои на пътя на съпруга си да изгради взаимоотношение с детето си, въпреки че това може да е болезнено за нея. Той има финансови, духовни и емоционални задължения към всички свои деца (Ефесяни 6:4).

Въпреки че изневярата е грях с възможността да разруши семейства, тя не трябва да бъде краят на брака. Вместо това, двойката трябва да работи дори по-силно за изграждане отново на своето взаимоотношение върху твърдата основа на вярата и подчинението на Исус Христос. Само благодатта и милостта на Бог и силната вяра в Христос ще преведат двойката през тази трудна ситуация. Но благодатта, милостта и вярата са всичките дарове на Бог чрез Светия Дух и са на разположение от Бог за онези, които истински търсят да Го прославят чрез всичките трудности на живота.

English


Върнете се обратно на основната българска страница

Как трябва християнският партньор да се справи с прелюбодейска връзка, която е завършила с дете?
Споделете тази страница: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries