settings icon
share icon
Въпрос

Как може жена да получи душевно изцеление и възстановяване след аборт? Ще ми прости ли Бог извършването на аборт?

Отговор


Тъжно е да се каже, че извършването на аборт и разкаянието след това е твърде повсеместно преживяване. Въпреки че стореното не може да бъде отменено, жените могат да получат душевно изцеление и възстановяване след аборт. Богът на цялата утеха и изцеление е повече от способен да облекчи мъката и болката от аборта и може да възстанови жените към живота и радостта.

Въпреки че децата са винаги благословение, те не винаги пристигат при най-благословените обстоятелства. Една от последиците от добрачния секс е често зачеването на нежелано дете. Това може да бъде плашещо преживяване за някой, който финансово, емоционално или физически не е готов за такава отговорност. Мнозина жени и тийнейджърки, които решават да прибегнат до аборт, са уплашени, объркани, отчаяни и изключително раними. В търсенето си на отговори те са подлъгани да повярват, че неродените деца са отстраними „парчета тъкан", а не истински формиращи се човешки същества. Често това откровение идва по-късно под формата на постабортивен стресов синдром, вина и депресия.

Има добра новина за всички, извършили аборт, и това е, че Бог предлага прошка на всички, поискали това. Римляни 3:22 казва: „сиреч правдата от Бога, чрез вяра в Исус Христа, за всички [и на всички], които вярват; защото няма разлика". Никога не е късно да дойдете при Бог за изцеление. Не можем да извършим нищо, което да е толкова лошо, че да е непростимо. Бог предлага тази прошка, а Той предлага същомир на ума и сърцето, които можем да получим само като положим вярата си в Христос и Го допуснем постоянно в нашия живот и Го превърнем в най-висш авторитет.

Някои жени, които са вече християнки, също попадат в ситуации, където могат да решат да извършат аборт, вероятно от страх как ще бъдат възприети от християнската общност, когато стане очевиден техният избор да водят предбрачен сексуален живот. Дори ако християнката знае как се отнася Бог към аборта, тя може от отчаяние да счита, че трябва да се отърве от „свидетеството". За това, вероятно отговорност носи църквата, която може да не подкрепи жените в тази ситуация толкова добре колкото би трябвало. Важно е да уверим тези жени, че въпреки че Бог не одобрява техните действия, Той е готов да предложи прошка и изкупление. Същото се отнася и до християнките, извършили аборт. Да, погрешно е, това е отнемането на живот, но не е непростимо. Библията казва, че няма осъждане за онези, които принадлежат на Исус Христос (Римляни 8:1), и затова, когато Го помолим за прошка, Той с радост я предлага. Това не е, защото я заслужаваме, а защото това е любящата природа на нашия Господ.

Когато жената осъзнае последствията от аборта, може да й бъде трудно сама да си прости. Но Бог не желае да живеем с постоянна вина; Той иска да се поучим от грешките си и да ги използваме за Негова, както и за собствена полза. Ще е нужна постоянна молитва, която е просто разговор с Бог. Това и изучаването на Библията ни помага да опознаем по-добре Бог, така че да можем да Му се доверим да ни изцели и да бъдем по-добре снабдени да вършим Неговото дело. Вместо да се фиксира върху постъпката си, жената трябвада бъде насърчена да използва своя опит, за да помогне на други. Тя може първо да се нуждае да премине през християнско съветничество, за да получи помощ да премине през преживяването, тъй като то може да бъде травматично. Но впоследствие, ако тя се довери на Господ, тя ще бъде по-силна и духовно по-зряла. Тя ще е преминала през изпитание, което Бог може да използва да укрепи нейния характер и да я подготви да служи на другите.

EnglishВърнете се обратно на основната българска страница

Как може жена да получи душевно изцеление и възстановяване след аборт? Ще ми прости ли Бог извършването на аборт?
Споделете тази страница: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries