settings icon
share icon
Въпрос

Сатана ли беше змията в Битие глава 3?

Отговор


Да, змията в 3 глава на Битие беше Сатана. Сатана или се явява като змия, притежава змията, или заблуждаваше Адам и Ева, да вярват, че змията им говори. Змиите не притежават способността да говорят. Откровение 12: 9 и 20: 2 описват Сатана като змия. „Той улови змея, древната змия, която е дявол и Сатана, и го върза за хиляда години; “ (Откровение 20: 2). "И беше свален големият змей, онази старовременна змия, която се нарича дявол и Сатана, който мами целия свят; свален беше на земята, свалени бяха и ангелите му заедно с него. " (Откровение 12: 9).

Докато в Библията не е ясно дали змията е била изправена и е ходила преди проклятието, изглежда вероятно, подобно на други влечуги, да е ходила на четири крака. Това би изглеждало най-доброто обяснение на Битие 3:14, „Тогава Господ Бог каза на змията: Понеже си сторила това, проклета да си между всеки вид добитък и между всички полски зверове; по корема си ще се влачиш и пръст ще ядеш през всички дни на живота си. "Фактът, че змията е била прокълната да пълзи по корем и да яде земния прах завинаги, също е начин да се покаже, че змията ще бъде вечно презирана и гледано на нея като гнусно създание и обект на презрение .

Защо Бог прокле змията, когато е знаел, че всъщност Сатана е този, който е въвел Адам и Ева в грях? Съдбата на змията е илюстрация. Проклятието на змията един ден ще бъде съдбата на самия Сатана (Откровение 20:10; Йезекиил 28: 18-19).


EnglishВърнете се обратно на основната българска страница

Сатана ли беше змията в Битие глава 3?
Споделете тази страница: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries