settings icon
share icon
Въпрос

Кога, защо и как ни наказва Господ Бог, когато съгрешаваме?

Отговор


Наказанието от Господ е често пренебрегван факт от живота на вярващите. Често се оплакваме от нашите обстоятелства, без да осъзнаваме, че те са последствия от нашия собствен грях и са част от любящото и милостиво наказание на Господ за този грях. Егоистичното невежество може да доведе до формирането на постоянен грях в живота на вярващия, което да причини още по-голямо наказание.

Дисциплинирането не трябва да се обърква с коравосърдечно наказание. Господ ни наказва защото ни обича и желае всеки от нас да бъде свят. „Сине мой, не презирай наказанието от Господа и да не ти дотяга, когато Той те изобличава, защото Господ изобличава онзи, когото обича, както и бащата - сина, който му е мил” (Притчи 3:11-12; също виж Евреи 12:5-11). Бог ще използва изпитания, трудности и различни затруднения, за да ни върне при Себе си в покаяние. Резултатът от Неговата дисциплина е по-силна вяра и обновени отношения с Бога (Яков 1:2-4), да не говорим за унищожаването на властта, която въпросния конкретен грях има над нас.

Наказанието на Господ съдейства за наше добро, за да може Той да се прослави в нашия живот. Той иска да покаже свят живот, който отразява новото естество, което ни е дал: „но както е свят Този, Който ви е призовал, така бъдете святи и вие в цялото си поведение; защото е писано: "Бъдете святи, понеже Аз съм свят." (1 Петрово 1:15-16).

EnglishВърнете се обратно на основната българска страница

Кога, защо и как ни наказва Господ Бог, когато съгрешаваме?
Споделете тази страница: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries