settings icon
share icon
Въпрос

Защо християните са хомофоби?

Отговор


По дефиниция хомофобията е страх от хомосексуалисти, но значението му е разширено да включи омраза към хомосексуалисти. Съответно да бъдеш хомофоб клони към изразяване на себе си чрез открита демонстрация или поведение въз основа на такова чувство. Това на свой ред понякога води до актове на насилие или изрази на враждебност. Истината е, че хомофобията не е ограничена до някакъв сегмент от обществото. Тя може да бъде открита сред хора от всички среди на живота. Такива групи на омразата гневно са атакували хомосексуалистите и са използвали особено насилствен език в опитите да преследват и заплашват хомосексуалистите.

Най-често се казва, че християните са хомофоби, само защото те осъждат хомосексуалното поведение като грях. Но фактът е, че терминът хомофобен е просто дума, използвана от хомосексуални активисти и поддръжници в опитите им да отклонят истинската критика към неморалната и нездравословна практика. Несъмнено има хора и организации, които са развили ирационална омраза към хомосексуалистите и които са готови да използват насилствени действия, за да причинят страдание на хомосексуалистите. Обаче, проблемът е, че активистите за правата на хомосексуалистите обвиняват в таене на подобна омраза всеки, който се противопоставя на хомосексуалността. Следователно християните, които открито разпознават хомосексуалността като неестествен грях, са приравнявани с яростни луди, които мразят заради самата омраза.

Макар и че Библията силно осъжда хомосексуалността, тя никога не насочва към омраза спрямо хомосексуалистите. Като християни ние трябва да говорим срещу изращението на хомосексуалната дейност. Библията е ясна в своето осъждане към нея, както и Божият гняв към онези, които практикуват такова поведение. Като християни сме призовани ясно и любящо да изобличаваме греха като такъв. Използването на термина хомофобия за назоваването на всеки, който се противопоставя на хомосексуалността, е разсейване, не е валиден аргумент или точно представяне. Християнинът трябва да има само един страх относно хомосексуалистите, страха, че те вечно ще страдат поради решението си да отхвърлят единственото средство за спасение – Господ Исус Христос, който предлага единствената надежда за бягство от деградиращия и разрушителен начин на живот.

EnglishВърнете се обратно на основната българска страница

Защо християните са хомофоби?
Споделете тази страница: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries