settings icon
share icon
Запитання

Чому нам слід розповідати про свою віру на робочому місці?

Відповідь


Є багато причин, з яких ми як послідовники Христа маємо намагатися ділитися своєю вірою за будь-яких обставин. Однак у випадку свідчення про свою віру на робочому місці є ще один момент. Як працівники ми взяли на себе зобов'язання надавати роботодавцю свої якісні послуги протягом певного періоду часу. Аби надати хороше християнське свідчення, ми маємо спочатку виконати це зобов'язання. Зусилля з євангелізації не мають заважати виконанню наших обов'язків (1 Солунянам 5:12-14). Якщо це матиме місце, то наші дії нівелюють наші слова, і довіра до свідчення буде втрачена. Тому нам слід прагнути бути найкращими працівниками у нашого роботодавця (Колосянам 3:23). Це додасть певного авторитету нашим словам згодом, коли ми ділитимемося своєю вірою.

Серед багатьох причин ділитися своєю вірою є три найважливіші:

1. Наш Господь і Спаситель Ісус Христос заповідав це. Проводячи останні миті на землі зі Своїми учнями, Христос міг сказати що завгодно. Проте Він вирішив сказати їм іти з Його благословенням і силою та проповідувати Євангеліє, щоб інші могли пізнати силу спасіння й мати благословенні стосунки з Ним (Матвія 28:18-20).

2. Цього вимагає наш обов'язок. Будучи викупленими Христом, ми отримали те, що нам не належить. Без Божої благодаті ми були би загублені навіки. Найімовірніше, більшість із нас прийшли до віри та спасіння завдяки тому, що хтось поділився з нами Євангелієм. Як же ми можемо не робити того ж стосовно інших? Ісус сказав, що отримане даром нам слід даром і давати (Матвія 10:8). Бог доручив нам бути Його вісниками заблудлим душам (Дії 1:8; 1 Солунянам 2:4).

3. До цього підштовхує вдячність. Щира вдячність – це одна з багатьох речей, що вирізняє істинно віруючих в Ісуса Христа. Чим більше ми чесно досліджуємо гріховність власних сердець, тим більше розуміємо, наскільки великим є прощення, дароване нам, і тим більше вдячні Богові за те, що Він викупив нас. Ця вдячність виявляється в прославленні Його за те, що Він зробив для нас і чого ми не змогли би зробити самі. Найкращий спосіб віддячити Господу – віддати Йому всю славу й розповісти іншим про Його велику любов і милість.

Як ми можемо ділитися своєю вірою на робочому місці? По-перше, існує «тихе» свідчення, що каже багато і без слів. Це означає бути вірним та відданим працівником, що не зводить наклепів на свого роботодавця або колег. Ніхто не працює з ідеальним керівником чи співробітниками, однак якщо ми працюємо «як для Господа», про що каже текст у Колосянам 3:23, то принесемо Богові честь, роблячи все для Нього, єдиного справді досконалого Керівника. Наша здатність справлятися зі стресом і ставитися до інших з добротою та терпінням вирізнятиме нас серед інших співробітників. Бачачи це, люди навколо нас обов'язково коментуватимуть це, даючи нам можливість пояснити, Кому ми насправді служимо та як Він вплинув на наше життя. Інакше кажучи, іноді нам потрібно спочатку зробити справу, а потім говорити.

Коли «відчиняться двері» для свідчення про нашу віру, ми маємо пам'ятати веління апостола Петра: «Будьте завжди готові дати відповідь кожному, хто запитує вас про вашу надію, але з лагідністю і страхом, маючи добру совість» (1 Петра 3:15-16; тут і далі – Сучасний переклад Українського Біблійного Товариства). Це означає бути старанними у вивченні Біблії та готуватися до цих «відчинених дверей». Ми завжди будемо готові, якщо слідуватимемо пораді Павла: «Слово Христове нехай перебуває у вас щедро, у всякій мудрості. Навчайте і застерігайте самі себе, з вдячністю співаючи Богові у своїх серцях псалми, прославлення, духовні пісні» (Колосянам 3:16). Зрештою, моліться про можливість розповідати про Христа іншим – тим людям, чиї серця були підготовлені Богом до прийняття від нас Його істини.

English



Повернутися на стартову українську сторінку

Чому нам слід розповідати про свою віру на робочому місці?
Поділитися цією сторінкою: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries